Minden Ami Külföld | IELTS nyelvvizsga - Tippek a felkészüléshez - Minden Ami Külföld
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • Az IELTS nyelvvizsga az, amire akkor lehet szükség, amikor munkavállalási vízumra vagy külföldi egyetemre jelentkeznél. TIPPEK Tőlünk Neked >

IELTS nyelvvizsga – Tippek a felkészüléshez

Az IELTS (International English Language Testing System) – mint nevében is benne van- olyan nemzetközi nyelvvizsga amire akkor lehet szükség, amikor egy külföldi ország egyetemén akarsz tanulni, munkavállaló vagy illetve vízumért, letelepedési engedélyért folyamodsz.

A Minden Ami Külföld írása
Az IELTS nyelvvizsga az, amire akkor lehet szükség, amikor munkavállalási vízumra vagy külföldi egyetemre jelentkeznél. TIPPEK Tőlünk Neked >

Széles körben ajánlott hiszen elfogadott minden országban, illetve gyorsan közlik az eredményt is (számítógépes vizsga esetén ez 5-nap)

Az értékelés 1-9-ig tartó skálán történik. A 4 pont egy alapfokú nyelvvizsga szintnek felel meg, a középfok 5.5 pont (igen, lehet fél pontot is szerezni) illetve a felsőfok 7 pont.

Miből is áll az IELTS nyelvvizsga?

Írás, olvasás & hallott szövegértés, beszédkészség felmérése. Tulajdonképpen mint bármelyik másik nyelvvizsgán.

IELTS Academic nyelvvizsga kontra IELTS general?

Előbbi elsősorban azok számára követelmény akik felsőfokú tanulmányokat folytatnának külföldön, esetleg poszt-graduális illetve mesterszakos képzésben vennének részt.

Utóbbi elegendő, ha munkavállalóként helyezkedsz el külföldön.

Míg az írásbeli és az olvasott szöveg eltérő, úgy a hallott szöveg értése illetve a szóbeli vizsga megegyezik az Academic illetve a General típusú nyelvvizsgáknál.

Mennyire nehéz az IELTS nyelvvizsga?

Attól függ milyen szinten van a jelenlegi tudásod. Lehetőséget biztosítunk IELTS nyelvvizsga szintfelmérőre ami 1 órás konzultáció után hozzáértő kollégánk fog kiértékelni.

Ezen az oldalon tudsz gyakorolni minden féle típus feladatot.

Bár inkább azt javaslom, hogy készülj fel tanárral.

Anyagilag költségesebb mint egyedül, viszont a sikeres vizsgának az esélyét jóval megnöveled és időt is nyersz vele.

Valamint ez a nyelvvizsga árban borsosabb mint egy átlagos így érdemes átgondolni mennyire van értelme reckírozni.

Kollégánk Évi erre szakosodott, hogy IELTS nyelvvizsgára készíti fel a külföldön letelepedni vágyókat, érdemes elolvasni tanulóink beszámolóit.

Mennyi idő alatt történik az IELTS nyelvvizsga felkészítés?

Ez is rajtad múlik, hogy honnan indulsz jelenleg épp ezért ez is egyénenként változó. Van akinek elég volt 1 hónap de volt olyan aki 5 hónapot készült, hogy a követelmény szintet elérje amit a munkáltató/egyetem elvárt tőle.

Egy jó felkészítő tanár fog faragni abból az időből amit magadtól szánnál rá segítség nélkül.

A döntés rajtad áll, minden esetre itt van pár tipp, tanulóinktól akik sikeres IELTS nyelvvizsgát tettek:

  • Olvasd el a szöveget kétszer. Csak második szövegolvasás után kezdj el a feladat megoldásához.
  • Próbálj a lényegre összpontosítani, mik a főbb ötletek, a logikai érveléseket, az író véleményét és célját. Lényegre törő, rövid de nyelvtanilag helyes mondatokat alkoss.
  • Hallgatott szövegértésnél egyszer hangzik el az elmondottak. Ne próbálj minden egyes szót megérteni mert nem lesz rá szükséged.

Merülj el az angolban!

Nézz sorozatokat, filmeket angolul, nézz Youtube videókat, olvass cikkeket olyan témákban amik érdekelnek és ha nem ismersz egy szót, akkor nézz utána és írd ki.

Nekem ez a tanács a személyes kedvencem. Annak idején amikor felsőfokú vizsgát tettem, nem akartam egyedül menni így rábeszéltem egy barátomat, hogy vizsgázzunk együtt. Tudtam, hogy penge angolból viszont nem volt az a tanulós fajta. Így tanult ő angolt és simán csont nélkül átment 80 %-os eredménnyel.

Gyakorolj, gyakorolj és gyakorolj!

Szánd rá az időt hogy jobb legyél. Ne csüggedj ha eleinte pocsékul mennek a tesztek. Hidd el, hogy gyakorlással és kitartással jelentősen javulni fognak az eredményeid.

Legtöbb feladatnak megvan a logikája amire ha ráérzel akkor eléred a kívánt eredményt. Ennek a logikának az elsajátításában tud segíteni olyan tanár aki tapasztalt.

Fejleszd a szókincsed!

Amikor új nyelvet tanul ez az egyik első tanács amivel ellátják az embert: Tanuld meg a 100 legnépszerűbb szót az adott nyelvből.

Természetesen ez esetünkben már kevés lesz viszont új szavak, kifejezésekkel önbizalomra tehetünk szert. Minél több nagyobb a szókincsed, annál hatékonyabb leszel mind a négy fő területen.

Választékosabban fejezed ki magad mind írásban és szóban, jobban megérted a szöveget mind hallásban és olvasásban.

Ha már csak ezeket a tippeket betartod rájössz majd, hogy nem is olyan nehéz az IELTS nyelvvizsga, ha az ember minden napjában van szerepe az angolnak.

Külföldre vágysz? Érdekelnek a hasznos tanácsok, személyes élmények? Keresd profi tanácsadóinkat, nyelvtanárainkat, ha nem akarod, hogy meglepetések érjenek! Szörfözz a Minden Ami Külföld oldalán!

Kérj segítséget profi tanácsadóinktól, nyelvtanárainktól:

partnereit, hogy minél felkészültebben tudj nekivágni az utadnak, ha itt az idő és ne érjenek majd semmilyen meglepetések!

Anglia, Ausztrália, Új-Zéland, Amerika akár Kanada, vagy Európán belül maradnál?

Megoldást keresel?

Csapat, aki segít Neked: Ide kattintva vagy a bal oldali képre, fel tudod felvenni a kapcsolatot Partnereinkkel és Szakértőinkkel!

A csapból már majdnem mindenhol a Minden ami külföld folyik és nap, mint nap törekszünk arra, hogy minél több emberhez jussanak el naprakész információk, valós tapasztalatok!

Kövesd a Minden Ami Külföld csatornáit és ne maradj le a fontos, hasznos és sokszor érdekfeszítő témákról:

📳

FACEBOOK

YOUTUBE

TIKTOK

INSTAGRAM

TWITTER

PINTEREST

PODCAST csatornáinkon meghallgathatod a beszélgetéseket is, úton-útfélen Veled vagyunk:

🎧⚛️

ANCHOR

SPOTIFY

GOOGLE PODCAST

APPLE PODCAST

OVERCAST

CASTBOX

BREAKER

Ha tetszik ami csinálunk akkor lehetőségeidhez mérten kérlek támogasd a munkánkat az alábbi képre kattintva, akár havi szinten. Köszönjük!

Szólj hozzá