Minden Ami Külföld | IELTS vagy nem IELTS?! - Minden Ami Külföld
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • Hogy IELTS vagy más nyelvvizsgatípus, az csak a célodon múlik! Mihez milyen szintű nyelvtudás kell, hogy kitáruljon a világ? LÁSSUK! >>>

IELTS vagy nem IELTS?!

Egy nemzetközileg elismert nyelvvizsgát letenni elsősorban annak áll érdekében, aki szeretne külföldön tanulni, szakmai gyakorlatot vállalni vagy épp dolgozni, munkát vállalni és esetlegesen hosszabb távra letelepedni egy vízumköteles országban. Ezek mindegyikének feltétele a jó nyelvtudás, egy bizonyos eredmény felmutatása, bizonyítása.

írta: Niki – Minden ami külföld

Van élet az IELTS-en túl is?!

IELTS, vagyis angolul International English Language Testing System – a világ legnépszerűbb angol nyelvi tesztje. Az egész világon elismerik, illetve több ezer felsőoktatási intézményben teljesen elfogadott. Tudásod alap-, közép- vagy felsőfokú nyelvvizsgának fog majd megfelelni attól függően, mennyi lesz az elért pontszám. Ha IELTS nyelvvizsga van a zsebedben, azonnal megnyílnak a kapuk előtted! Ide kattintva meg tudod nézni, hogy mely intézmények mely országban fogadják el.

FONTOS észben tartani, hogy az IELTS bizonyítvány mindössze 2 évig érvényes, ami valahol érthető, hisz egy meglévő nyelvtudás könnyen kikopik, ha nem használjuk azt a mindennapokban. Jó hír azonban, hogy az IELTS nyelvvizsga-bizonyítványt lehetőség van honosítani Magyarországon és emiatt nemcsak egy nemzetközileg elfogadott, hanem egyúttal egy államilag elismert bizonyítványt is a kezedben tarthatsz majd!

Hogy mik az IELTS nyelvvizsga előnyei, arról ebben a bejegyzésben olvashatsz, illetve ezen írásunkban azt is összeszedtük neked, hogy mi mindent kell tudnod magáról a vizsgáról.

Az IELTS az egyetlen olyan nemzetközi nyelvvizsga, amelyet bevándorlás céljából is elfogadnak a különböző országok!

Az IELTS e-book megkönnyíti számodra a tájékozódást, és világos képet ad a vizsga rendszeréről. Tartalmazza a legfontosabb információkat, valamint számos gyakorlati tanácsot mind a nyelvvizsgával, mind pedig a hatékony felkészüléssel kapcsolatban.

Kattints ide vagy a képre és szerezd meg ezt a remek kézikönyvet Te is>>>

Amennyiben neked is vannak terveid és hosszabb időt töltenél külföldön..…Te hova indulnál? Segítség, Neked!

Vízum Angliába

Ha vízumot igényelnél Angliába, mert ott tervezel élni, dolgozni, tanulni vagy akár vállalkozást indítani, akkor nézzük meg, hogy jelenleg 2022-ben milyen nyelvvizsgákat is fogadnak el:


IELTS
PTE
Cambridge
BCU English Proficiency Test
OIDI ELLT (OIETC)
TOEFL iBT
LanguageCert SELT
PSI
Euroexam Academic

Egy vízumra való jelentkezés nem egyszerű folyamat és tudatos tervezést illetve előkészületet igényel. Vízumbeadás előtt mindenképp tájékozódj és ha kell, fejleszd nyelvtudásod is, szerezz magasabb szintű nyelvvizsgát mindenek előtt! Figyelj arra, hogy mindig a kívánt vízumtípustól függően kell a megfelelő nyelvvizsga szintet kiválasztanod, az elvárt eredményt pedig fel kell mutatni már a vízumkérelemkor! Egy korábbi bejegyzésünkben olvashatsz arról, hogy például egy ausztrál vízumhoz milyen feltételeknek kell megfelelni, ez pedig nem sokban tér el az angol vízumkérelemtől sem.

A különböző nyelvterületű országokban több nemzetközileg elismert nyelvvizsgát is elfogadnak. Ezek tekintetében mindig az IELTS, TOEFL és CAMBRIDGE nevekkel találkozhatunk a leggyakrabban!

TOEFL

Test of English as a Foreign Language – szintén egy angol nyelvi teszt, egy másik népszerű nyelvvizsga típus, ami elsősorban a jelentkező nyelvi készségeit értékeli: olvasott és hallott szöveg értését, illetve a beszéd- és íráskészségét. Nemzetközileg elismert nyelvvizsga, szintén 2 évig érvényes és több mint 130 ország több ezer oktatási intézménye fogadja el. Elsősorban amerikai, vagy kanadai továbbtanulás céljából ajánljuk ennek a vizsgának a letételét, mert ezekben az országokban a TOEFL nyelvvizsga eredményét kérik a felvételi követelményként.

Cambridge ESOL

English for Speakers of Other Languages – nyelvvizsgák világszerte elismertek, számos országban elfogadják őket iskolai felvételikor, de munkavállalásnál is. Ezek az egynyelvű angol nyelvvizsgák a valódi nyelvtudást mérik és a nyelv valós életbeni magabiztos használatára készít fel. Magyarországon akkreditált, így a vizsgázók sikeres vizsga esetén az angol bizonyítvány mellé akkreditált magyar nyelvvizsga bizonyítványt is kapnak. A különböző szintű vizsgák saját névvel rendelkeznek: KET (A2-es szint), PET (B1), FCE (B2), CAE (C1) és CPE (C2). Jó tudni, hogy külföldi felsőoktatási intézményekben legtöbbször az utóbbi kettőt az elvárt.

Teszteld magad!

Szeretnéd megnézni, hogy is áll a nyelvtudásod? Az interneten számos teszt és szintfelmérő kering, legyen az IELTS, ESOL vagy épp SELT, de mi összeállítottunk Neked egy remek IELTS szintfelmérőt! Készen állsz? Ide kattintva indítsd a stoppert is, hisz ne feledd, az IELTS nyelvvizsgán, mint sok más vizsgán is, sokszor az időkorlát is már önmagában kihívás! Vágjunk bele >>>

Elvárt nyelvtudás szint vízumhoz

Ha sikeresen megoldottad a fenti tesztet és tisztában vagy a jelenlegi tudásszinteddel, ideje megnézni, mi is elvárt nyelvtudás szint (IELTS esetében) egyes vízumokhoz például akkor, ha az Egyesült királyságba készülsz:

Tier 1 (General) visa ­ 7.0
Tier 1 (Exceptional Talent) visa ­ 4.0
Tier 1 (Entrepreneur) visa ­ 4.0
Tier 1 (Graduate Entrepreneur) visa 4.0
Tier 2 (General) visa ­ 4.0
Tier 2 (Sportsperson) visa A1
Tier 2 (Minister of Religion) visa 5.5
Tier 4 (General) student visa – below degree level 4.0
Tier 4 (General) student visa – degree level and above and including some pre-sessional courses 5.5

Family of a settled person’ visa 4.0
LanguageCert International ESOL SELT
Indefinite leave to remain (to settle) or citizenship 4.0
Family life as a partner of a settled person (spouse/partner)
Family life as a parent (parent of a dependent) A1
Representative of an Overseas Business visa A1
Sportsperson (long term) visa A1
Indefinite Leave to Remain — ILR (Settlement/Permanent Residency) B1

British Citizenship (Naturalisation) B1
Skilled Worker visa B1
Skilled Work: Health and Care visa B1
Ministers of Religion visa B2
Innovator visa B2
Start-up visa B2
Student visa— below degree level B1
Student visa— degree level and above B2

Hasznos eddigi cikkeink, podcast epizódjaink ebben a témában ITT találod, hogy sok további hasznos információval lehess gazdagabb!

Teszteld magad!

Szeretnéd megnézni, hogy is áll a nyelvtudásod? Az interneten számos teszt és szintfelmérő kering, legyen az IELTS, ESOL vagy épp SELT, de mi összeállítottunk Neked egy remek IELTS szintfelmérőt! Készen állsz? Ide kattintva indítsd a stoppert is, hisz ne feledd, az IELTS nyelvvizsgán, mint sok más vizsgán is, sokszor az időkorlát is már önmagában kihívás! Vágjunk bele >>>

Egy korábbi írásunkban első kézből olvashatsz IELTS nyelvvizsga tapasztalatokról is!

IELTS nyelvvizsga felkészítő

Mielőtt neki ugranál, javaslom, hogy keress egy jó felkészítő tanárt, aki gyorsan és hatékonyan fog felkészíteni a vizsgára, hogy magabiztosan érd el a kívánt szintet! Keresd bátran Évit, aki ráadásul a segít, hogy a vizsgáztatók szemével lásd önmagad!


Tudtad?

A világ legnépszerűbb nyelvvizsgáját évente több mint 2 millió ember teszi le, hogy angol nyelvi szintjéről tanúbizonyságot adhasson és IELTS nyelvvizsga eredményével a kezében vághasson neki a nagyvilágnak!

Hogy IELTS vagy más nyelvvizsgatípus, az csak a célodon múlik! Mihez milyen szintű nyelvtudás kell, hogy kitáruljon a világ? LÁSSUK! >>>

Forrás(ok):

Cambridge English

UK vízum

Skills for English


Külföldre vágysz? Érdekelnek a hasznos tanácsok, személyes élmények? Keresd profi tanácsadóinkat, nyelvtanárainkat, ha nem akarod, hogy meglepetések érjenek! Szörfözz a Minden Ami Külföld oldalán!

Kérj segítséget profi tanácsadóinktól, nyelvtanárainktól:

partnereit, hogy minél felkészültebben tudj nekivágni az utadnak, ha itt az idő és ne érjenek majd semmilyen meglepetések!

Anglia, Ausztrália, Új-Zéland, Amerika akár Kanada, vagy Európán belül maradnál?

Megoldást keresel?

Csapat, aki segít Neked: Ide kattintva vagy a bal oldali képre, fel tudod felvenni a kapcsolatot Partnereinkkel és Szakértőinkkel!

A csapból már majdnem mindenhol a Minden ami külföld folyik és nap, mint nap törekszünk arra, hogy minél több emberhez jussanak el naprakész információk, valós tapasztalatok!

Kövesd a Minden Ami Külföld csatornáit és ne maradj le a fontos, hasznos és sokszor érdekfeszítő témákról:

📳

FACEBOOK

YOUTUBE

TIKTOK

INSTAGRAM

TWITTER

PINTEREST

PODCAST csatornáinkon meghallgathatod a beszélgetéseket is, úton-útfélen Veled vagyunk:

🎧⚛️

ANCHOR

SPOTIFY

GOOGLE PODCAST

APPLE PODCAST

OVERCAST

CASTBOX

BREAKER

Ha tetszik ami csinálunk akkor lehetőségeidhez mérten kérlek támogasd a munkánkat az alábbi képre kattintva, akár havi szinten. Köszönjük!

Lehetőségeidhez mérten kérlek támogasd a Minden Ami Külföld munkáját! Köszönjük!

Szólj hozzá