Minden Ami Külföld | Külföldre költözés a cél? Íme a 3 legnagyobb angol nyelvű ország! - Minden Ami Külföld
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • Külföldre költözés a cél? 3 legnagyobb angol nyelvű ország

Külföldre költözés a cél? Íme a 3 legnagyobb angol nyelvű ország!

Akármelyik ország is legyen a célállomásod, külföldre költözés előtt bőven vannak tennivalók.

Mindhárom országban jobban meg lehet élni, ugyanazt a munkát elvégezve mint Magyarországon. A fiatalabb korosztály talán előnyben lehet jobb angol tudásának köszönhetően.

Lássuk a 3 országot ha külföldre csak angolul beszélő ország jöhet szóba mint költözés:

külföldre utazás Angliába a Tower Bridge-hez

Anglia

Anglia a legnépszerűbb úticél ha külföldre költözésről van szó a magyarok között. Egyes források szerint 500 ezer magyar is élhet Angliában , mások szerint ez a szám ennél jóval kevesebb, valamint olyan portál is volt amely szerint már az 1 milliót is elérhetik.

Azonban tény, hogy a Brexit óta több mint 150 ezer magyar kért letelepedési státuszt. Az Facebook csoportok közül a Hunglia – Magyarok Angliában eléri a közel 40 ezret míg a legnagyobb londoni magyar csoport is átlépte a 10 ezret.

Ennek oka többek között, a jobb anyagi feltételeket biztosító munkahelyek illetve mivel az angol a legnépszerűbb nyelv a világon így a kint élő magyarok nagyobb része már beszélte a nyelvet.

Ha van letelepedési engedélyed akkor ingyenes az egészségügyi ellátás, ami sokkal jobb mint Magyarországon.

Ha repülővel akarsz utazni, ezt könnyedén megteheted hiszen 24 nemzetközi repülőtere van és elhelyezkedése miatt Európába repülni alig pár óra illetve az USA és Kanada is könnyen megközelíthető innen.

A törvény szerint 28 fizetett szabadnapod lehet egy naptári évben ami az előző pontot elnézve kecsegtető lehet olyanok számára akik szeretnek utazni.

Ami talán negatív, az a szélsőséges időjárás és a sok eső.

Külföldre utazás során készült fénykép kengururól a vadonba

Ausztrália

Ausztrália neve is egyre többet merül fel külföldre költözés során mint lehetőség magyarok között.

Mivel pontrendszer alapon működik a bevándorlás, így ha nem érsz el egy bizonyos pontszámot, akkor nem fogsz tudni kitelepedni.

Letelepedéssel és munkavállalással kapcsolatban érdemes lehet ausztrál bevándorlási ügynökséghez folyamodni útmutatásért.

Azonban ahhoz, hogy elérd nem hátrány ha nem konyhanyelven beszéled az angolt, van felsőfokú végzettséged, 45 év alatti vagy és ottani hiányszakmával rendelkezel.

Az angol nyelvben segítségedre lehet munkatársunk Éva, aki IELTS nyelvvizsga felkészítést tart legfőképpen kitelepülni vágyó magyaroknak.

Bérek tekintetében a minimálbér ugyan magasabb mint Angliában, viszont elszigeteltsége miatt egy repülőút jóval drágább.

Az emberek barátságosak és segítőkészek, így – mivel nincs annyi magyar mint Angliában, így nehezebb magyarokra támaszkodni – a beilleszkedés is könnyebb.

Az időjárás itt a legjobb a 3 ország közül.

 

külföldre utazás során készített kép a Fehér Házról

USA

Szerintem ez az egyik legtitkosabb vágya sok magyarnak akinek külföldre költözés jut eszébe, hogy Amerikában éljen. Hiszen amerikai filmeken felnőve egy kicsit elhisszük, hogy a dolgok tényleg olyanok kint mint a filmekben.

Talán az angolt itt lehet a legkönnyebb megérteni a másik két országhoz viszonyítva, mivel az Angliában és Ausztráliában bele lehet szaladni durvább szlengekbe. Főleg ha az ember nem túl rutinos angolul beszélő.

A can-do-it attitűd ragályos, mivel itt tényleg hisznek az amerikai álomban, azonban ezt sokkal kevesebben érik el a gyakorlatban.

Kicsit szélsőséges ország, gondolok itt 240 kilós emberekre, ugyanakkor izmos testépítők is szép számmal vannak. A hajléktalanok száma magas azonban nem ritka 18-20 éves internet milliomosokat látni luxus autókat vezetve.

Az általános közbiztonság itt a legrosszabb a három ország közül.

Az alapbérek itt is magasabbak például Angliához mérten, viszont itt hosszabbak a munka órák.

A ruha és az étel olcsó, nagyon sok gyorsétterem van és nem drágák. Más szóval nem csoda, hogy annyi kövér embert látni.

Üzletemberek részére USA a legjobban ajánlott a 3 lehetőség közül. Sokkal jobbak az adózási feltételek mint Angliában.

Amennyiben letelepednél az USA-ban vagy céget alapítanál esetleg ingatlanba fektetnél, amerikai bevándorlási, munka- és cégjogászunk segítségedre lehet.

Szólj hozzá