Minden Ami Külföld | NSW Business és Skilled vízum program – friss infók a 2024-es időszakra -
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • NSW-Ausztrália Business és Skilled vízum program. Ha érdekel mik a hiányszakmák, mire számíthatsz, KATTINTS!

NSW Business és Skilled vízum program – friss infók a 2024-es időszakra

Mit tervez New South Wales (NSW-Ausztrália) a 2024-es időszakra a business és skilled vízumokkal kapcsolatban? Mutatjuk!

Írta: BOGI – Minden Ami Külföld

A cikk célja, hogy betekintést nyerhessetek a programmal kapcsolatos információkba, az állam és az ausztrál kormány közös együttműködésébe, mik azok az irányelvek, amelyek mentén a számukra fontos szakképzett munkaerőt szeretnék elérni.

Közös célok

Az ausztrál kormánnyal összehangolva céljaik egyértelműek: jelöléseiket arra használjuk fel, hogy különböző ágazatokban megoldják a szakemberhiányt, különös tekintettel a kiemelt területekre, köztük az egészségügyre, az oktatásra és az infrastruktúra fejlesztésre. Az ausztrál kormánnyal való együttműködés segít abban, hogy megtalálják a legjobb módját annak, hogy ezeket a hiányosságokat betöltsék New South Wales államban.

Allokáció a 2024-es pénzügyi évben

A program már 2023-ban elindult, a belügyminisztérium weblapján érheted el az erre vonatkozó állami és területi kiutalások elosztásának módjáról szóló információkat. Alapvető fontosságú különbséget tenni a belügyminisztérium által kialakított tervezési szintek és az állami, valamint területi allokációk között. A belügyi tervezési szintek az adott pénzügyi évben kiadható vízumok teljes számát jelentik. Ez a szám magában foglalja az elsődleges és másodlagos vízumkérelmeket, valamint az előző pénzügyi évről áthozott kérelmeket is; ez sok esetben jelentős mennyiséget takar!

Az államokra vonatkozó allokáció az elsődleges kérelmezők számát jelenti, akiket egy állam egy adott pénzügyi év során egy adott vízumra jelölhet. A tervezési szintekkel ellentétben ez a szám nem tartalmazza a másodlagos vízumkérelmeket. Ennek a különbségtételnek a felismerése létfontosságú a tágabb migrációs környezet megértéséhez, és ahhoz, hogy az egyes államok, mint például az NSW is, hogyan illeszkednek ebbe a környezetbe.

NSW-Ausztrália Business és Skilled vízum program. Ha érdekel mik a hiányszakmák, mire számíthatsz, KATTINTS!

>>> Vízumra van szükséged? Segítünk! <<<

Vállalkozások és a beruházások ösztönzése

Bár idén a Business Innovation and Investor Program (BIIP) nem része az allokációnak, NSW állam továbbra is szorosan együttműködik az ausztrál kormánnyal annak érdekében, hogy a vállalkozók, befektetők és az üzleti bevándorlók továbbra is minél nagyobb mértékben hozzájáruljanak a gazdaságukhoz.

A regionális készségek támogatása

A regionális szakképzett migrációs program biztosítja, hogy a vállalkozások számára regionális szinten is elérhetővé váljanak a szakképzett munkavállalók. A regionális szintű munkáltatókat szemináriumokkal segítik a munkaerőtervezésükben.

NSW-Ausztrália Business és Skilled vízum program. Ha érdekel mik a hiányszakmák, mire számíthatsz, KATTINTS!

Lehetőségek

Az ausztrál kormánnyal közös “Álmodj nagyot” kampány segítségével arra ösztönzik a szakképzett munkaerőt, hogy azok elsődleges migrációs célja New South Wales állam legyen.

A szakképzett migráció hatása

A szakképzett migrációs vízumprogram kulcsfontosságú, hogy a szakképzett munkaerő biztosított lehessen, az NSW számára kiemelt kulcsterületeken. A szakképzett bevándorlók nagy mértékben hozzájárulnak az innováció ösztönzéséhez, és a gazdaság versenyképesebbé tételéhez is.

>>> Karrier vagy üzleti tanácsadásra van szükséged? Szakértőink segítenek! <<<

NSW-Ausztrália Business és Skilled vízum program. Ha érdekel mik a hiányszakmák, mire számíthatsz, KATTINTS!

Irányelvek

Az irányelvek nagyrészt összhangban maradnak a tavalyi keretrendszerrel. A szakképzett szakmák listájának kiigazítása folyamatban van, olyan végleges listát szeretnének kialakítani, amely tükrözi a jelenlegi igényekhez és prioritásokhoz való igazodás iránti folyamatos elkötelezettségüket. Jelentős változásokra ugyan nem lehet számítani, de szeretnének jól reagálni a kialakuló tendenciákra. A legfrissebb, aktuális információkért minden esetben és gyakran érdemes figyelni az állam saját weboldalát.

Meghívások

A szakképzett meghívásos fordulók a pénzügyi év folyamán folytatódnak. Nagy versenyre számítanak, de mivel senki számára nem garantált, hogy meghívást kapnak egy-egy helyre, felhívják mindenki figyelmét, hogy fontoljanak meg más migrációs lehetőségeket is, és ne kizárólag a meghívásra hagyatkozzanak.


Tudtad?

Hogy az adóév teljesen máshogy alakul Ausztráliában, mint Európában? Az ausztrál adóév július 1-jén kezdődik és a következő év június 30-ig tart. Például a 2023. július 1-jétől 2024. június 30-ig tartó időszak a 2024-es pénzügyi év, más néven FY24.


Elutaznál egy kis időre, hogy bebarangold ezt a lenyűgöző országot? Tanulás, munkavállalás érdekelne vagy esetleg hosszabb távon tervezel és letelepednél?

Keresd Szilvit bizalommal, ha szeretnéd felmérni a lehetőségeidet, ha választ szeretnél kapni beutazással, vízummal kapcsolatos kérdéseidre személyre szabottan.

Ha körültekintően felkészülsz, pontosan tudni fogod mi kell ahhoz, hogy fennakadás nélkül szerezz vízumot és indulhass neki életed legnagyobb kalandjának!


Forrás(ok):

NSW

Australian Government


Külföldre vágysz? Érdekelnek a hasznos tanácsok, személyes élmények? Keresd profi tanácsadóinkat, nyelvtanárainkat, ha nem akarod, hogy meglepetések érjenek! Szörfözz a Minden Ami Külföld oldalán!

Kérj segítséget profi tanácsadóinktól, nyelvtanárainktól:

partnereit, hogy minél felkészültebben tudj nekivágni az utadnak, ha itt az idő és ne érjenek majd semmilyen meglepetések!

Anglia, Ausztrália, Új-Zéland, Amerika akár Kanada, vagy Európán belül maradnál?

Megoldást keresel?

Csapat, aki segít Neked: Ide kattintva fel tudod felvenni a kapcsolatot Partnereinkkel és Szakértőinkkel!


A csapból már majdnem mindenhol a Minden ami külföld folyik és nap, mint nap törekszünk arra, hogy minél több emberhez jussanak el naprakész információk, valós tapasztalatok!

Kövesd a Minden Ami Külföld csatornáit és ne maradj le a fontos, hasznos és sokszor érdekfeszítő témákról:

📳

FACEBOOK

YOUTUBE

TIKTOK

INSTAGRAM

TWITTER

PINTEREST

PODCAST csatornáinkon meghallgathatod a beszélgetéseket is, úton-útfélen Veled vagyunk:

🎧⚛️

ANCHOR

SPOTIFY

GOOGLE PODCAST

APPLE PODCAST

OVERCAST

CASTBOX

BREAKER

Ha tetszik ami csinálunk akkor lehetőségeidhez mérten kérlek támogasd a munkánkat az alábbi képre kattintva, akár havi szinten. Köszönjük!

Lehetőségeidhez mérten kérlek támogasd a Minden Ami Külföld munkáját! Köszönjük!

Szólj hozzá