Új-Zéland

NZeTA beutazási engedély tudnivalók

Bizonyos országok és területek útlevelével rendelkező személyeknek nem kell vízumot kérniük, mielőtt Új-Zélandra utaznak, azonban rendelkezniük kell NZeTA (New Zealand Electronic Travel Authority) beutazási engedéllyel!


Ők beutazási engedély birtokában legfeljebb 3 hónapra a szigetországba látogathatnak turistaként vagy üzleti útra. Brit állampolgárok esetén ez az időtartam 6 hónap.

Fontos, hogy már az Új-Zélandra történő utazás előtt rendelkezned kell az NZeTA engedéllyel, ha vízummentes országból érkeznél (vagy tengerjáró hajó utasaként, illetve ha állandó ausztrál lakos vagy).


Az NZeTA beutazási engedéllyel:

  • Új-Zélandra utazhatsz,
  • átszállás esetén átutazóként mehetsz át Auckland nemzetközi repterén ha Ausztráliába vagy onnan utaznál,
  • átutazóként átszállhatsz Auckland nemzetközi repterén tranzitutasként egy másik országba tartva, ha vízummentességet élvező vagy tranzitvízum-mentes országból érkezel.

A vízummentességet élvező országok és területek listája:


Tranzitutasként Új-Zélandon

Ha Új-Zélandon keresztül szeretnél átutazni egy másik országba, akkor utazás előtt NZeTA-t kell kérned, ha

  • olyan ország útlevelével rendelkezel, amely szerepel a tranzitvízum-mentes országok listáján, vagy
  • a vízummentességet élvező országok és területek listáján szereplő ország állampolgára, vagy
  • olyan érvényes ausztrál állandó tartózkodási vízummal rendelkezel, amely lehetővé teszi, hogy a tengerentúlról visszatérj Ausztráliába, vagy
  • állampolgárságodtól függetlenül az Új-Zélandon való áthaladás után a közvetlen vagy végső úti célod Ausztrália, és rendelkezel Ausztrália kormánya által kiadott, Ausztráliába való belépésre jogosító érvényes vízummal, vagy
  • állampolgárságától függetlenül Ausztráliából utazol – beleértve azt a személyt is, aki Ausztrálián kívül kezdte meg az útját.

A vízummentességet élvező tranzitországok listája:FONTOS! Ha az utazás célja nem turizmus, akkor más típusú vízumra lesz szükség.

Egyéni vízumigényed meghatározásához bevándorlási ügynökre lesz szükséged!

Teljeskörű rálátást szeretnél a szigetországra??

Ne hagyd ki új-zélandi partnerünk által íródott

ÚJ-ZÉLAND KISOKOST! >>>


NZeTA beutazási engedély igénylés >>>


Új-Zélandi látogatásod során Ausztráliába is szeretnél átmenni?

A legtöbb utazónak a 651-es eVisitor ausztrál turista vízumra van szüksége az Ausztráliába való beutazáshoz vagy az átutazáshoz. Ezt szintén meg tudod igényelni gyorsan és egyszerűen az alábbi gombra kattintva.Ha az utazás célja nem turizmus, más típusú vízumra lesz szükség!

Egy elutasított eVisitor vízum önmagában nem jelenti azt, hogy nem léphetsz be Ausztráliába. A körülményeidtől és az elutasítás okától függően lehetnek alternatív beutazási lehetőségek, amelyekkel élhetsz.

Kérjük, foglalj konzultációs időpontot a saját és egyedi vízumigényed meghatározásához itt: