Új-Zéland

NZeTA beutazási engedély tudnivalók

Bizonyos országok és területek útlevelével rendelkező személyeknek nem kell vízumot kérniük, mielőtt Új-Zélandra utaznak, azonban rendelkezniük kell NZeTA (New Zealand Electronic Travel Authority) beutazási engedéllyel!


Ők beutazási engedély birtokában legfeljebb 3 hónapra a szigetországba látogathatnak turistaként vagy üzleti útra. Brit állampolgárok esetén ez az időtartam 6 hónap.

Fontos, hogy már az Új-Zélandra történő utazás előtt rendelkezned kell az NZeTA engedéllyel, ha vízummentes országból érkeznél (vagy tengerjáró hajó utasaként, illetve ha állandó ausztrál lakos vagy).


Az NZeTA beutazási engedéllyel:

  • Új-Zélandra utazhatsz,
  • átszállás esetén átutazóként mehetsz át Auckland nemzetközi repterén ha Ausztráliába vagy onnan utaznál,
  • átutazóként átszállhatsz Auckland nemzetközi repterén tranzitutasként egy másik országba tartva, ha vízummentességet élvező vagy tranzitvízum-mentes országból érkezel.

A vízummentességet élvező országok és területek listája:


Tranzitutasként Új-Zélandon

Ha Új-Zélandon keresztül szeretnél átutazni egy másik országba, akkor utazás előtt NZeTA-t kell kérned, ha

  • olyan ország útlevelével rendelkezel, amely szerepel a tranzitvízum-mentes országok listáján, vagy
  • a vízummentességet élvező országok és területek listáján szereplő ország állampolgára, vagy
  • olyan érvényes ausztrál állandó tartózkodási vízummal rendelkezel, amely lehetővé teszi, hogy a tengerentúlról visszatérj Ausztráliába, vagy
  • állampolgárságodtól függetlenül az Új-Zélandon való áthaladás után a közvetlen vagy végső úti célod Ausztrália, és rendelkezel Ausztrália kormánya által kiadott, Ausztráliába való belépésre jogosító érvényes vízummal, vagy
  • állampolgárságától függetlenül Ausztráliából utazol – beleértve azt a személyt is, aki Ausztrálián kívül kezdte meg az útját.

A vízummentességet élvező tranzitországok listája:FONTOS! Ha az utazás célja nem turizmus, akkor más típusú vízumra lesz szükség.

Egyéni vízumigényed meghatározásához bevándorlási ügynökre lesz szükséged!

Teljeskörű rálátást szeretnél a szigetországra??

Ne hagyd ki új-zélandi partnerünk által íródott

ÚJ-ZÉLAND KISOKOST! >>>


NZeTA beutazási engedély igénylés >>>