G’day! Ausztrália az a hely, ahol a természet olyan vad, hogy még a kenguruk is boxolnak! Jó-jó persze ez azért nem igaz. DE, az őshonos állatvilág azért tud meglepetéseket okozni: van itt olyan madár, aki egy egész dalba sűríti a legrosszabb szitkokat, és olyan pók is, aki a házakat hatalmas hálóival valódi műalkotássá varázsolja. És persze, ez az az ország is ahol egy klasszik reggeli a vegemite-al kezdődik pirítósra kenve, amit vagy azonnal megkedvelsz, vagy örök életre megutálsz. Ausztrália azon kevés helyek egyike, ahol a modern városok pezsgése találkozik a különleges természeti csodákkal. Az Operaház Sydneyben olyan ikonikus, hogy még a kenguruk is megállnak megnézni, amikor elmennek mellette. 😊 A Nagy Korallzátony a világ egyik természeti csodája, ahol a búvárkodás közben színpompás tengeri élővilággal találkozhatsz. Ha pedig vonz a városi perzsgés, akkor ne hagyd ki Melbourne-t, ahol a kávékultúra művészet, és a sport szinte vallás. Ha pedig valami különleges élményre vágysz, ne hagyd ki a lenyűgöző Uluru (Ayers Rock) vörös sziklát, mely az ősi idők titkait suttogja. Persze emellett nem mehetünk el említés nélkül a barátságos emberek, a csodás tengerpartok, a szörfözés az esőerdők felfedezése mellett sem. Gyere, vágj bele az izgalmas kalandba és fedezd fel ezt a csodás országot!

 • Online IELTS nyelvvizsga felkészítő
  A VIZSGÁZTATÓ szemével szeretnéd látni magad? Szerezz IELTS nyelvvizsgát profi segítséggel! IELTS FELKÉSZÍTÉS >>>
  Erre van szükségem! Tovább
 • "Költöznék! De hova menjek?!" - iránymutatás, tanácsadás

  Iránymutatás, tanácsadás, hogy tudd merre indulj Sokan vannak úgy, hogy megszületett az elhatározás: külföldre mennének rövidebb, vagy hosszabb távra, azonban nem feltétlen tudják, merre is induljanak, …

  Erre van szükségem! Tovább
 • Ausztrália vízumtanácsadás
  TANULÁS, munkavállalás, letelepednél? Érdekel milyen ott az élet? Szerezz vízumot fennakadás nélkül, életed legnagyobb kalandja vár >>>
  Erre van szükségem! Tovább
 • Angol nyelvi- és kulturális felkészítés a külföldi élethez
  Ne érjen hideg zuhanyként az új kultúra, a nyelv, a különböző dialektusok! Érvényesülj gyorsan a mindennapokban és a munkaerőpiacon is!
  Erre van szükségem! Tovább
 • Angol nyelvtanulás, IELTS nyelvvizsga felkészítés
  Továbbtanulás, munka, vagy épp a partner vízum miatt van szükséged angol nyelvvizsgára? DÖNTSD LE A FÖLDRAJZI AKADÁLYOKAT!
  Erre van szükségem! Tovább
 • Turista vízum, utazási tanácsadás
  AUSZTRÁLIA, USA, Kanada, Új-Zéland esetén turista vízum és beutazási engedély szükséges. E mellett programterv összeállításában SEGÍTÜNK >>>
  Erre van szükségem! Tovább
 • Munkavállalás, nemzetközi karrier tanácsadás
  Ausztrália vagy Új-Zéland esetén munkakeresésben Zsuzsi segítségedre lehet! Nemzetközi karrier tanácsadó és új-zélandi bevándorlási ügynök!
  Erre van szükségem! Tovább
 • Ausztrál bevándorlási ügynökség | angol, német
  AUSZTRÁLIÁBAN tanulnál, dolgoznál, élnél? Vízumra van szükséged? Ha nem szeretnél meglepetéseket, vedd fel a kapcsolatot Claudiával >>>
  Erre van szükségem! Tovább
 • Ausztrál karrier és üzleti tanácsadó
  ÁLMOD, hogy Ausztráliában dolgozz? Szeretnéd tudni, milyen karrier vár rád Ausztráliában? Karrier tanácsadónk Connie várja kérdéseitek!
  Erre van szükségem! Tovább
 • Ausztrália tanácsadó
  ÁLMOD AUSZTRÁLIA? Szeretnéd tudni, hogy milyen a hétköznapi élet Ausztráliában? Akkor ne habozz! Keresd Évát, aki hiteles képet fest neked!
  Erre van szükségem! Tovább
 • Tanulás, továbbtanulás külföldön
  SZERETNÉL külföldön tanulni? Szeretnéd külföldön tovább képezni magad? Nem tudod mi lenne a legjobb választás? Keresd Edinát!
  Erre van szükségem! Tovább
 • Angol - német - magyar nyelvtanár, tolmács és hivatalos fordító
  SZERETNÉD, hogy rendben legyen a fordítandó dokumentumok? Külföldi céged üzleti terve professzionális legyen? HIVATALOS FORDÍTÁS >>>
  Erre van szükségem! Tovább
 • Akkreditált panel orvosi vizsgálat
  VíZUMHOZ kötelező orvosi vizsgálat! A Te felelősséged, hogy körültekintően járj el! AUSZTRÁLIA, ÚJ-ZÉLAND, ANGLIA, KANADA >>>
  Erre van szükségem! Tovább

Időjárás

Az ország hatalmas területét áthatja a trópusi, szubtrópusi és mérsékelt éghajlat, ami azt jelenti, hogy az évszakok és az időjárási körülmények nagyon változatosak. Nyáron a hőmérséklet elérheti a forróbb régiókban a 40 Celsius fokot is, míg télen a déli területeken hűvösebb és erősen esős lehet. A part menti területeken gyakoriak a napos és kellemes időjárási viszonyok. A változatosság mellett kihívásokat is rejt magában a kontinens: szárazság, bozóttűz vagy az esőerdőket érintő ciklonok is előfordulnak.

Költségek

A nagyvárosokban, mint Sydney és Melbourne, a lakásbérleti díjak és az általános költségek tény, hogy magasabbak, de a fizetési sávok is azok, különösen a szakmunkák, a hiányszakmák és a magasan képzett munkaerők esetén. A kisvárosi, vidéki területek, ahogy például az USA-ban is, megélhetési szempontból olcsóbbnak számítanak.

Sport

A sport az ausztrálok életének fontos része, imádják a nagy és közös sporteseményeket. Szeretik a focit, a krikettet, a rögbit és a teniszt is. Az ország híres sportolók millióit adta a világnak, és rendezett már olyan nagyszabású eseményeket is, mint az Australian Open vagy a Melbourne Kupa.

Közlekedés

A nagyvárosokban fejlett tömegközlekedési rendszer működik, amely magában foglalja a metrókat, buszokat és villamosokat. A taxiszolgáltatás és az Uber is széles körben elérhető. Az autózás népszerű módja a közlekedésnek, melyet a jó minőségű autópályahálózat is támogat. Fontos azonban megemlíteni, hogy az ország rendkívül kiterjedt, így előfordul, hogy óriási távolságokat kell megtenni az utazáshoz.

Gazdaság

Ausztrália gazdasága jelentős mértékben függ a bányászattól, különösen a szén-, vasérc- és aranybányászattól. Az ország gazdag természeti erőforrásokkal rendelkezik, így az export jelentős bevételt jelent számára. Mellette az építőipar, az ingatlanpiac, az IT és a turizmus is jelentős tényezője a gazdaságnak.