A hely, ahol jegesmedvék lehetnek a szomszédaid és a csapból is juharszirup folyik! Kanada valódi természeti csoda, ahol hegyek, gleccserek és kristálytiszta tavak várnak. A csodás természeti környezet lakóit sem hagyhatjuk említés nélkül, hiszen a medvék, a hódok és a cuki mosómedvék is ebben az országban leltek igazi otthonra. De Kanada nem csak természeti látnivalókban gazdag, a városai is lenyűgözőek. Ott van például Vancouver, sokszínű kulturális életével, vagy Toronto, a modern világváros. Az emberek nyitottak, barátságosak, vendégszeretők. Kell ennél több?

Időjárás

Az ország rendkívül változatos éghajlattal rendelkezik. Északon sarkvidéki hideg és hóviharok várhatók, míg délen mérsékelt és szubtrópusi éghajlat uralkodik. Nyáron a hőmérséklet kellemesen meleg lehet, kivéve az északi területeket, ahol szeptemberben akár hóesés is előfordulhat. Télen a hideg és hóesés sok helyen meghatározó. Kanada híres a hosszú és hideg télről, de emellett csodálatos őszi színekkel és friss tavaszi időjárással is találkozhatsz az országban.

Költségek

A nagyvárosokban, mint Toronto és Vancouver, a lakásbérleti díjak és az általános költségek magasabbak. Azonban az ország egyéb részein és a kisebb városokban olcsóbb lehet az élet. Az élelmiszer- és közlekedési költségek egészen mérsékeltek. Kanada általánosságban nézve jó béreket és magas életszínvonalat kínál az itt élőknek, ami kiegyensúlyozott megélhetést biztosít.

Sport

Nemzeti sportjuk a jégkorong, itt találhatóak a világ legjobb jégkorongcsapatai. A kanadaiaknak kötelező elem a városi jégpálya, a gyerekek már nagyon korán megtanulnak korcsolyázni. Szeretnek síelni és snowboardozni is, leginkább a Rocky Mountains területén. A nyári időszakban a horgászat, túrázás, kajakozás és golf az, ami kihagyhatatlan számukra.

Közlekedés

A nagyvárosokban jól kiépített tömegközlekedési hálózatok működnek, ide sorolva a metrókat, buszokat és a villamosokat is. Az autózás is népszerű, és az ország úthálózata magas színvonalú, sok autópályával rendelkezik. A nagy távolságok és a vidéki területek elérése, belföldi repülőjáratokkal lehetséges. Kanada híres a különleges vasúti útvonalairól is, mint például a Rocky Mountaineer, ahol a gyönyörű tájakon áthaladva, vonattal fedezhetjük fel a vidéket.

Gazdaság

A világ egyik legfejlettebb és legnagyobb méretű gazdaságai közé tartozik. Az ország gazdasága sokszínű, és számos ágazatban kiemelkedő világszinten. A természeti erőforrások, például az olaj, a fa és a bányászat, jelentős bevételt hoz számukra, de a kereskedelem, az IT, a turizmus és az ingatlanpiac is fontos szerepet játszik a gazdaságukban. Kanada “híres” a magas életszínvonaláról, a kormányzati stabilitásáról és a befektetőbarát üzleti környezetéről, vonzó lehetőség a befektetni vágyók számára.