A hely, ahol jegesmedvék lehetnek a szomszédaid és a csapból is juharszirup folyik! Kanada valódi természeti csoda, ahol hegyek, gleccserek és kristálytiszta tavak várnak. A csodás természeti környezet lakóit sem hagyhatjuk említés nélkül, hiszen a medvék, a hódok és a cuki mosómedvék is ebben az országban leltek igazi otthonra. De Kanada nem csak természeti látnivalókban gazdag, a városai is lenyűgözőek. Ott van például Vancouver, sokszínű kulturális életével, vagy Toronto, a modern világváros. Az emberek nyitottak, barátságosak, vendégszeretők. Kell ennél több?

 • Online IELTS nyelvvizsga felkészítő
  A VIZSGÁZTATÓ szemével szeretnéd látni magad? Szerezz IELTS nyelvvizsgát profi segítséggel! IELTS FELKÉSZÍTÉS >>>
  Erre van szükségem! Tovább
 • "Költöznék! De hova menjek?!" - iránymutatás, tanácsadás

  Iránymutatás, tanácsadás, hogy tudd merre indulj Sokan vannak úgy, hogy megszületett az elhatározás: külföldre mennének rövidebb, vagy hosszabb távra, azonban nem feltétlen tudják, merre is induljanak, …

  Erre van szükségem! Tovább
 • Angol nyelvi- és kulturális felkészítés a külföldi élethez
  Ne érjen hideg zuhanyként az új kultúra, a nyelv, a különböző dialektusok! Érvényesülj gyorsan a mindennapokban és a munkaerőpiacon is!
  Erre van szükségem! Tovább
 • Turista vízum, utazási tanácsadás
  AUSZTRÁLIA, USA, Kanada, Új-Zéland esetén turista vízum és beutazási engedély szükséges. E mellett programterv összeállításában SEGÍTÜNK >>>
  Erre van szükségem! Tovább
 • Nyelvtanár, coach
  ANGOLUL szeretnél tanulni? Fontos papírokat kell lefordítani angolra? Türelmes angol tanárra van szükséged? Fejlődni szeretnél? Keresd Nórát!
  Erre van szükségem! Tovább
 • Tanulás, továbbtanulás külföldön
  SZERETNÉL külföldön tanulni? Szeretnéd külföldön tovább képezni magad? Nem tudod mi lenne a legjobb választás? Keresd Edinát!
  Erre van szükségem! Tovább
 • Kanadai bevándorlási szaktanácsadó
  IRÁNY Kanada! Kérdések sora merül fel benned, mi az első lépés, milyen vízum kell, stb. Mérd fel a lehetőségeidet Lizával!
  Erre van szükségem! Tovább
 • Angol - német - magyar nyelvtanár, tolmács és hivatalos fordító
  SZERETNÉD, hogy rendben legyen a fordítandó dokumentumok? Külföldi céged üzleti terve professzionális legyen? HIVATALOS FORDÍTÁS >>>
  Erre van szükségem! Tovább
 • Akkreditált panel orvosi vizsgálat
  VíZUMHOZ kötelező orvosi vizsgálat! A Te felelősséged, hogy körültekintően járj el! AUSZTRÁLIA, ÚJ-ZÉLAND, ANGLIA, KANADA >>>
  Erre van szükségem! Tovább

Időjárás

Az ország rendkívül változatos éghajlattal rendelkezik. Északon sarkvidéki hideg és hóviharok várhatók, míg délen mérsékelt és szubtrópusi éghajlat uralkodik. Nyáron a hőmérséklet kellemesen meleg lehet, kivéve az északi területeket, ahol szeptemberben akár hóesés is előfordulhat. Télen a hideg és hóesés sok helyen meghatározó. Kanada híres a hosszú és hideg télről, de emellett csodálatos őszi színekkel és friss tavaszi időjárással is találkozhatsz az országban.

Költségek

A nagyvárosokban, mint Toronto és Vancouver, a lakásbérleti díjak és az általános költségek magasabbak. Azonban az ország egyéb részein és a kisebb városokban olcsóbb lehet az élet. Az élelmiszer- és közlekedési költségek egészen mérsékeltek. Kanada általánosságban nézve jó béreket és magas életszínvonalat kínál az itt élőknek, ami kiegyensúlyozott megélhetést biztosít.

Sport

Nemzeti sportjuk a jégkorong, itt találhatóak a világ legjobb jégkorongcsapatai. A kanadaiaknak kötelező elem a városi jégpálya, a gyerekek már nagyon korán megtanulnak korcsolyázni. Szeretnek síelni és snowboardozni is, leginkább a Rocky Mountains területén. A nyári időszakban a horgászat, túrázás, kajakozás és golf az, ami kihagyhatatlan számukra.

Közlekedés

A nagyvárosokban jól kiépített tömegközlekedési hálózatok működnek, ide sorolva a metrókat, buszokat és a villamosokat is. Az autózás is népszerű, és az ország úthálózata magas színvonalú, sok autópályával rendelkezik. A nagy távolságok és a vidéki területek elérése, belföldi repülőjáratokkal lehetséges. Kanada híres a különleges vasúti útvonalairól is, mint például a Rocky Mountaineer, ahol a gyönyörű tájakon áthaladva, vonattal fedezhetjük fel a vidéket.

Gazdaság

A világ egyik legfejlettebb és legnagyobb méretű gazdaságai közé tartozik. Az ország gazdasága sokszínű, és számos ágazatban kiemelkedő világszinten. A természeti erőforrások, például az olaj, a fa és a bányászat, jelentős bevételt hoz számukra, de a kereskedelem, az IT, a turizmus és az ingatlanpiac is fontos szerepet játszik a gazdaságukban. Kanada “híres” a magas életszínvonaláról, a kormányzati stabilitásáról és a befektetőbarát üzleti környezetéről, vonzó lehetőség a befektetni vágyók számára.