Amikor külföldön nyaralunk, mindent rózsaszín szemüvegen át nézünk, és sok országban azt gondolhatjuk, hogy milyen jó lenne odaköltözni. Viszont azok után, hogy kiköltözünk, rádöbbenhetünk, hogy valójában mennyire magányossá is válhat a külföldi lét, és mennyire hiányozhatnak az otthon természetesnek vett apróságok. Nem hallunk sok magyar szót, más termékek kaphatóak az áruházokban, más az emberek habitusa, mentalitása, és hirtelen Te válsz idegenné egy másik országban.

Nem csupán az új környezethez, kultúrához, szokásokhoz való alkalmazkodás és a komfortzónából, megszokottból való kilépés okozhat kihívásokat, hanem számos olyan tudattalanban működő mechanizmus is, amelyre a legtöbben nem gondolnak.

Ha az egész családdal, gyerekekkel vágtok neki a külföldre költözésnek, vagy már kint vagyok és bővül a család, és nehezen mennek a kezdetek, nagyon fontos, hogy szülőként felismerjétek az adott helyzetek kihívásait, és megfelelő megoldási stratégiákat válasszatok.

Ismerős helyzetek? Partnereink segítenek, hogy a lehető legkönnyebben túljuss ezeken!

Mely területeken tudunk neked segíteni?

Család- és gyermekjólét: Ildi óvodás- és iskoláskorú gyermekeknek és szüleiknek segít különböző élethelyzetekben előforduló nehézségek kezelésében, legyen az nevelési tanácsadás, elakadás vagy költözés, országváltás. A problémák és nehézségek közepette is sokkal több erő rejlik a családokban, mint azt sokszor gondolnánk! Ildi bizalommal, odafigyeléssel és szakértelemmel segít a gondok megoldásában, akár gyermeknek, akár szülőnek, ha probléma vagy kétely merül fel.

Párkapcsolat: A költözés, az új élethelyzet a párkapcsolatokra is rányomhatja a bélyegét, főleg abban az esetben, ha az egyik fél azért vált országot, hogy a másikat támogassa, vele maradhasson, viszont nehezebben talál munkát, nem beszéli olyan magabiztosan a nyelvet, rá van utalva a párjára anyagilag, és még sorolhatnánk az ilyenkor felgyülemlő nehézségeket.

Karrier, új élethelyzet: Hogy érzed magad a bőrödben? Épp új életszakasz vagy váltás előtt állsz? Érzed, hogy valami nincs teljesen rendben, de nem tudod mi az? Szeretnél változtatni, de nem tudod, hogyan kezd el? Szeretnéd tudni mihez kezdj a tehetségeddel? Milyen karrier lenne a legideálisabb adottságaid szerint?

Gyógypedagógia: Gyerekednek tanulási problémai vannak? Nehezen tud beilleszkedni? Ha külföldön kezdünk új életet gyerekekkel akkor ezek a nehézségek még jobban előjöhetnek. Érdemes nagyon odafigyelni, mert ha nem időben és nem szakszerűen érkezik a segítség, akkor az egy egész életre szóló visszamaradásokat okozhat! Célunk, hogy minden gyerek és szülő szakszerű segítséget kapjon, hogy megküzdhessetek és legyőzzétek ezeket a nehézségeket!

Lélek, tudatalatti folyamatok: A külföldre költözés egy nagyon komoly változás az ember életében. Nem csupán az új környezethez, kultúrához, szokásokhoz való alkalmazkodás és a komfortzónából, megszokottból való kilépés okozhat kihívásokat, hanem számos olyan tudattalanban működő mechanizmus is, amelyre a legtöbben nem gondolnak. Ha azt szeretnéd, hogy fent említett “problémák” neked ne okozzanak gondot, akkor érdemes segítséghez fordulni.

Asztrológia: Az asztrológia jóval több, mint azt a magazinok horoszkóp rovata alapján gondolnánk. Születési képletünkön keresztül megismerhetjük erősségeinket, gyengeségeinket, rejtett motivációinkat és lehetőségeinket. Az aktuális energetikai áramlatok betekintést nyújtanak az adott életszakaszunkba: feltárhatjuk elakadásainkat, sőt ezek feloldásához is egyfajta útmutatót kaphatunk. Önmagunk, bizonytalanságaink, félelmeink felismerése, erőforrásaink felfedezése segít magabiztosabban boldogulni az életben.