Minden Ami Külföld | Új-Zélandi vízumváltozások 2023 - kérdezz-felelek - Minden Ami Külföld
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • Szeretnél ÚJ-ZÉLANDON dolgozni, tanulni, vagy letelepednél? Ti kérdéseket tettek fel, mi pedig válaszoltunk, hogy felkészültek lehessetek!

Új-Zélandi vízumváltozások 2023 – kérdezz-felelek

Néhányatok bakancslistáján biztosan szerepel Új-Zéland, de sokan vagytok olyanok is, akik hosszabb távú letelepedésen is gondolkoznak. A kiwik földje nem hiába olyan népszerű bevándorlási ország, sokan álmodozunk róla.

Írta: Niki – Minden Ami Külföld

Nem is olyan rég Facebook oldalunkon élőben beszélgettünk új-zélandi bevándorlási ügynök partnerünkkel, Petrával, akivel többek közt az állandó tartózkodási, letelepedési vízumváltozásokról beszélgettünk, és hogy ez hogy érintheti a Ti terveiteket. Az elmúlt évben jelentős változás is történt az új-zélandi bevándorlási szabályokban, amit mindenképp érdemes elolvasni ezen korábbi írásunkban!

Petrával való beszélgetésünk során olyan témaköröket is érintettünk, mint maga a pontrendszer és hogyan lehet pontokat szerezni, milyen alapkövetelmények vannak vagy épp milyen lehetőségek várnak Új-Zélandon.

Az élő beszélgetés során lehetőség volt kérdezni is amellett, hogy igyekeztünk az előre beküldött kérdésekre választ adni. A beszélgetés visszanézhető, így ha lemaradtál, ide kattintva elérheted! Rengeteg kérdést kaptunk és sok választ tudtunk nyújtani számotokra, de mindemellett számos kérdés volt, amire már nem jutott idő. Semmiképp sem szerettük volna, ha válaszok nélkül maradtok, ezért alább összegyűjtöttük azokat a kérdéseket, melyekre Petra, új-zélandon hivatalosan regisztrált bevándorlási ügynök partnerünk utólag válaszolt. Ezt osztjuk most meg Veletek:

“A férjemnek gépészmérnök és méhész végzettsége van, jól beszél angolul. Nekem mezőgazdasági technikumom van és állatorvos asszisztensi végzettségem, viszont kevésbé beszélem a nyelvet. Így lenne lehetőségünk szerinted, hogy minél hamarabb kimehessünk?”

“A gépészmérnök szakma jó lehet. Első lépésben viszont szükséges egy szponzor cég. Ebben Zsuzsi fog tudni Nektek segíteni. Ha megvan a szponzor cég, akkor következhet a vízumügyintézés.”

“Work to residence vízumhoz még mindig kell-e az IELTS 6.5 szint? Illetve a normál work visaból kiindulva lehet-e kapni resident státuszt?”

“Csak a resident vízumhoz kötelező az angol nyelvvizsga. IELTS átlag 6.5-ös szint főigénylő esetén kell, további családtagok esetén 16 éves kor felett IELTS 5.0 szint szükséges. Társnak és gyermeknek ki lehet váltani pénzzel a nyelvvizsgát, de fontos tudni, hogy a főigénylőnél erre nincsen lehetőség, ott kötelező a minimum szintet felmutatni, friss nyelvvizsgával igazolni. Utóbbi kérdésedre a válasz igen, a normál work vízumról lehet továbbmenni a resident vízumra, ha ennek feltételeit tudjátok teljesíteni.”

“Új -zélandi állampolgárral való házasság esetén milyen lehetőségeim vannak a letelepedésre? Turista vízummal való kiutazás alatt kereshetek-e munkát és köthetünk-e házasságot? Ha találok munkát, akkor hogyan tudom átváltani a turista vízumot munkavállalói vízumra?”

“12 havi együttélés igazolása után be lehet adni partner vízumot. Keresni lehet munkát turista vízummal is, de nem kezdhetsz még dolgozni. Házasságot igen, lehet kötni. 
Nem kell elhagyni az országot, mielőtt lejár a 3 hónap be kell adni a munkavállalói vízumot. Beadás kell, majd az országban maradva meg lehet várni a bírálatot.”

“Középfokú angol tudással bele merjek vágni?”

” Ha úgy érzed sikeresen tudnál interjúzni a meglévő tudással, akkor igen.”

“Working holiday vízum előnyt jelent-e későbbi vízumra való jelentkezés esetén?”

” Előnyt annyit ad, hogy ott vagy ez idő alatt és meg tudod nézni a munkaadót is, munkát keresni working visa-ra.”

“Mi a korhatár az elbírálásnál és ez mennyire fontos szempont?! Milyen anyagi háttérrel lehet nekivágni?!”

“Munka vízum esetén nincsen korhatár, letelepedési vízumnál 55 év.
Nézd meg ezt a videót, ahol részletes választ kapsz ezen kérdésekre.”

“Gyógytornász regisztráció és elismertetés változik-e? “

“Az illetékes hivatalnál kell ennek minden esetben utána kérdezni. Nekik javasolt e-mailt írni, hogy a válaszuk meglegyen írásban is. Itt találod a hivatal honlapját, ahol további információt találsz.

“Ápolónőként (Okj-54-es felnőtt szakápolói képesítéssel) milyen módon tudok munkához jutni akár kórházban, akár otthon ápolással kapcsolatban?”

“Idősápoló lehetsz ezzel a végzettséggel. Két évig kell ebben dolgozni, majd utána lehet esély állandó vízumra.”

“Hogy kezdjük el a munkakeresést? “

“Erre Zsuzsi tud Nektek megfelelően válaszolni, ő nagyon nagy segítség lehet az új-zélandi munkakeresésben. Ide kattintva kérdezhettek tőle.

“A pontrendszerbeli változás melyik NZD vízum típust érinti majd és milyen formában? “

“A jelenlegi változás a letelepedési vízumot érinti”

“Az új pontrendszer hogyan érinti az egészségügyben dolgozókat?”

“Ha regisztrált egészségügyi dolgozó valaki, akkor szinte azonnal van lehetősége, de ha alacsonyabb nem regisztrált, akkor is van lehetőség, csak más útvonalon”

“Én még 30 éves korom előtt kimegyek Új-Zélandra Working holiday vízummal. Vonz az ausztrál work and holiday vízum is, amire úgy tudom 31 év a korhatár, tehát pont beleférhetek ha sikerülne. Milyen szempontból lehet Új-Zéland ugródeszka Ausztráliához?”

“Új- zélandi állampolgársággal lényegesen könnyebb átmenni Ausztráliába.”

“Háziállattal való kiköltözés érdekelne. Két nyuszink van (ivartalanított, oltással rendelkezőek), Ausztráliába nem is vihetnénk őket, mi a helyzet Új-Zélanddal?”

“Új-Zélandra sem vihetők Magyarországról nyuszik.”

” Férjem tapasztalt buszvezető, de nem beszél angolul, nekem semmilyen végzettségem nincs, még (érettségin kívül, jövőre kaphatok marketing asszisztens, egyetemi (nem alapszakos) képesítést, de jól beszélek angolul, próbálkozzunk a letelepedéssel? Emellett férjem 40 éves, én évvégén 38 leszek, sok helyen az is számít, meddig lehet próbálkozni? A családalapítás valószínűleg ki fog maradni az életünkből, sajnos nagyon egzisztenciális kérdés nálunk, nem merünk babát vállalni, ráadásul nem biztos, hogy plusz pont lenne külföldön.”

“Férjednek kellene az angolt megcsinálni! 6.5 átlag angolja legyen meg, neked 5.0 elég, utána lehet belevágni a további ügyintézésbe.

“Három cicám van, hogy tudnám kivinni őket, hogy ne a raktérben utazzanak? Mennyire lehet albérletet találni kint cicákkal?”

“Macskákkal egyszerűbb albérletet találni, mint kutyákkal. A háziállat kivitel elég hosszadalmas és nagyon költséges, vannak tiltott fajok és az életkori sem mindegy. Az állatok nem utazhatnak Veled együtt, külön szállítási feltételek vannak és külön gépekkel is mennek. Raktérben való utazás nem elkerülhető.”

“Kozmetikusként vagy fogorvosi asszisztensként milyen esélyekkel indulok ? “

“Fogorvosi asszisztensnek kell regisztráció, kozmetikusnak nem kell.  Személyre szabottan kellene átbeszélni Petrával a lehetőségeidet egy konzultáció keretében. Itt tudod vele felvenni a kapcsolatot:”

“Új-Zéland melyik részén (észak, dél, kelet, nyugat) van több munkalehetőség? “

“Ebben a videóban megtalálod a részletes választ, beszélgettünk erről a témáról.”

“Új-zélandi óvodai / általános iskolai ellátás, feltételeiről honnan tudnánk hiteles információt kapni? Itthon a védőnő az, aki ezekben szokott segíteni, Hollandiában a JGD. Új-Zélandon ki az, akitől ezeket meg tudjuk érdeklődni?”

“Ezzel kapcsolatban rengeteg hasznos információt találsz a magyar nyelvű Új-Zéland kisokos e-bookban. Ezt mindenkinek ajánljuk, ha Új-Zéland lenne a cél.”

“Az üzleti vízum részletei változnak? “

Ebben a videóban beszéltünk az üzleti vízum jelenlegi részleteiről is, érdemes megnézni.”

“Sajnos nem nagyon tudok angolul. Ez mennyiben akadályoz a letelepedésben illetve az ott élésben? Szállás, támogatást ad az ottani kormány?  Vállalkozás nyitásában is gondolkodom.”

“Megfelelő angol nyelvtudás elkerülhetetlen. A hosszútávú letelepedési vízumnak alapfeltétele. Támogatásra nem lehet számítani. Vállalkozás nyitásra van lehetőség, de ehhez is szükséges az angol nyelvtudás”

“Ha munka vízummal dolgozik, tartózkodik kint valaki, partner vízummal később jöhet utána a párja?”

“Igen, erre van lehetőség.”

“A buszsofőr hiányt megoldja rövid időn belül az új vízum? Vagy számíthatunk arra, hogy 12 hónap után tovább hosszabbítják a jelentkezés lehetőségét?

“Fel fognak töltődni a helyek.”

“Egészségügyi végzettséggel milyen lehetőségek vannak (nehezebb vagy egyszerűbb a kijutás)? Tanulói vízummal ki lehet menni? Ha igen, hogyan lehet dolgozni a tanulás mellett? Új-Zélandon 54-55 év a letelepedési korhatár (ha jól tudom), e fölött milyen mód /lehetőség van kimenni és ott élni ? A háziállatokat milyen módon lehet kivinni magunkkal? Milyen szabályoknak kell megfelelni-e? Köszönöm a válaszokat.”

“A tanuló vízummal 20 órát lehet dolgozni tanulás mellett. Végzettségednél fontos, hogy regisztráció köteles vagy nem. Ehhez mindenképp egy személyes konzultációt javaslunk. A korhatár 55. életév letelepedés esetén, de sima munka vízumnál nincsen korhatár. Attól függ milyen állatról van szó. Összességében hosszú procedúra és nagyon költséges.”

“Lesz kilábalás a lakhatási válságból?”

“Lakhatási probléma nem jellemző teljes Új-Zélandra, csak kicsi részére”

“A jelenlegi változtatásokban szerepel-e digitális nomád vízum, vagy a jelenleg érvényben lévő vízumok valamelyikével ez működőképes-e? Vagy ha egyelőre nincs, akkor lehet-e róla hallani, hogy van-e szándék a bevezetésére a következő pár évben?

“Nincsen ilyen vízum. Turista vízum lehet, vagy 35 éves kor alatt a working holiday vízum.”

“Filmes munkaköröket lehet-e vállalni? Mennyire könnyű magyar filmesként elhelyezkedni?”

“Van konkrét filmes vízum, de ez nem hosszú távú lehetőség.”

“Kevés (1-2 év) tapasztalattal rendelkező asztalosnak mennyi esélye van vízumot szerezni?”

“Erre pont nem is olyan régen volt példa, szóval igen, van rá esély”

“Gyerekek oktatása milyen színvonalú az európaihoz vagy éppen magyarhoz viszonyítva, és milyen költségekkel jàr? Jobban megéri ott érettségizni, mint mondjuk Magyarországon? Mennyire veszik figyelembe a gyerekek igényeit?”

“Az iskolákra vonatkozó pontos válaszokat ebben a videóban találod meg, érdemes megnézni, több témát felöleltünk benne.”

“Másodállásban lehet-e vállalkozni? “

“Ebben a videóban beszéltünk a vállalkozás témaköréről.”

“Én working holiday vízummal mennék ki jövőre, de a párom már kicsúszott a korhatárból. Hogy tudna kijönni velem?  A Gyógyszerész mennyire keresett szakma? Nehéz honosíttatni a diplomát? Nagyon keresett, de regisztráció szükséges.”

“Párodnak munka vízum jöhet szóba ha tudja a feltételeket teljesíteni vagy sima NZeTA, amit itt is meg tudtok igényelni, de azzal nem tud hivatalosan munkát vállalni.
Gyógyszerész szakmának az elfogadtatása szintén nagyon bonyolult és nehéz, de nem lehetetlen. Regisztráció szükséges, az egy keresett szakma.”

“Gépészmérnökként (3 év minőségbiztosítás, 2 év fejlesztés) milyen esélyeim vannak elhelyezkedni?”

“Keresett szakma. Ha megfelelő az angolod, akkor ide kattintva Zsuzsival mindenképp érdemes felvenni a kapcsolatot munkaadó cég keresés céljával, ő nemzetközi HR-esként szakértője az új-zélandi munkavállalás témájának.”

“Tudunk bármit a parent/szülői vízumról? Marad, felgyorsítják, lelassítják? “

“Érdemes megnézni ezt a beszélgetést, hisz a videóban beszéltünk a szülői vízum helyzetéről is:”

“A legtöbben átmenetileg választják az országot vagy letelepedési céllal?”

“Leginkább letelepedési céllal mennek az emberek Új-Zélandra.”

“Hány éves korig van lehetőség egy olyan munkát találni, amivel egyedülálló anyaként elboldogulok?”

“Egyedülálló anyaként nem javasolt gyermekkel/gyermekekkel nekivágni Új-Zélandnak.

“Van-e elvárt minimum munka tapasztalat (időben pl. min. 2 év) a végzettségemhez kapcsolódóan, ahhoz, hogy kint a szakmában tudjak dolgozni? Érdemes itthonról keresni kinti munkát vagy érdemes inkább szakmát elfogadtatni, vízumot intézni és már kintről munkát keresni? Az utóbbi, most nagyjából mennyi időbe telik?”

“Lehet munkatapasztalat nélkül is jelentkezni munkára, ha van végzettséged. Első a munkalehetőségek felderítése. Időre elég nehéz bármit is válaszolni, hiszen nagyon sok tényezőtől függ”

“Szükség van kamion sofőrökre? “

“Igen, de arra, akinek nyugat -európai jogsija van”

“Először munkát érdemes tálalni vagy albérletet?”

“Új-Zéland magyar állampolgároknak vízumköteles ország, vízum vagy beutazási engedély szükséges, szóval elsődleges a vízum.”

“Van-e lehetőség a kint tartózkodás során szakmát változtatni (ha több végzettségem is van) vagy meg van határozva, hogy csak egy adott szakmában lehet munkát vállalni?”

“Igen, erre van lehetőség”

“Számítanak-e a magyar okleveles (OKJ)végzettségek kint? “

“Igen, számítanak az OKJ-s végzettségek”

“Jelenleg nyelvtudás nélkül is ki lehet menni dolgozni?”

“Ahhoz, hogy munka vízumot tudj kapni, kell egy munkaadó, a sima munka vízumnál nem kötelező nyelvtudást igazolni, ha a munkaadóval megérteted magad és felvesz, akkor elegendő a tudásod.”

“Mennyire érzékelhető hétköznapokban az iskolai bully-ing amiről időnként olvasni lehet Új-Zélanddal kapcsolatban? “

“Egyáltalán nem érzékelhető. Szerintem ennyi bully-ing Magyarországon is van.”

“Gyógypedagógus és pszichológus házaspár vagyunk egy 9 és 6 éves gyermekkel. Mind a ketten PhD fokozattal. Szeretnénk a szakmánkban elhelyezkedni. Érdekelne, hogy vajon ez lehetséges -e?”

“Jó szakmák, az első lépés a regisztráció, utána a munkakeresés, ebben mindenképp Zsuzsi tud nagyban segíteni.”

“Van több szakmám is, de amelyikben releváns tapasztalatom van, azzal ott nehéz elhelyezkedni, van esély olyan szakmával kijutni, amihez alapvetően nincs tapasztalat?

“Ha a munkáltató felvesz akkor igen, van lehetőség erre.”

“Érdekelne, hogy milyen nyelvvizsga szükséges a vízumhoz?

“A letelepedési vízumhoz 6.5 IELTS szükséges, a sima munka vízumhoz nincs szükség a nyelvtudás igazolására.”

“Kisgyermekkel lehet barátokat, játszó pajtásokat szerezni, ha bevándorlók vagyunk? “

“Tapasztalatunk szerint nagyon befogadóak.”

“Mielőtt végleg letelepednénk/végleges döntést hoznánk, szeretnénk igazán megismerni az atmoszférát és az országot, ezért év elején egy idősebb lakóautót tervezünk vásárolni Új-Zélandon és a helyszínen megismerni a körülményeket. A 3 hónapos turista vízum hosszabbítható esetenként (néhány kritériumnak megfelelve) 3-6 hónappal? Valahol ezt olvastam, de nem volt teljesen tiszta. Milyen egyéb vízum lehet “érdekes” számunkra (párommal ketten mennénk), ha elsősorban (még) konkrét letelepedési szándék nélkül, de mégis hosszabb távra (akár 6-9 hónapra) mennénk?”

“Igen, max. 6 hónappal. Turistaként a 9/18 szabály él, max. 9 hónap tartózkodás engedett egy 18 hónapos periódusban. Working Holiday visa csak akkor jöhet szóba, ha korban beleestek (35 év).”

“Ha önkéntes munkát vállalva, akár jövedelem mentesen (farmon, kolostornál stb.) dolgoznánk szállás/ellátásért, akkor milyen vízummal tehetjük ezt meg?

A 3 hónapos turista vízum kiváltására (ha nem hosszabbítható), évente egyszer van lehetőség, vagy egy kiutazás /visszautazást követően újra igényelhető gond nélkül?”

“WORKING HOLIDAY VÍZUM vagy más work visa (esetleg Specific Purpose). Az önkéntes munka ellátás/szállás esetén munkavégzésnek minősül, mivel nem pénzbeli térítéssel jár. Turista vizummal ilyen nem végezhető.
Az NZeTA (beutazási engedély) minden belépésnél max. 3 hónapos tartózkodást enged. Turistaként a 9/18 szabály él, max. 9 hónap tartózkodás engedett egy 18 hónapos periódusban.”

“Tudnánk beszélni azokról a területekről, ahol “hiányzik a munkaerő” Új-Zélandon? Hiányszakmák , illetve ágazatok , ahol megfelelő kompetenciákkal, akár 35-40 felett sem lehet gond az elhelyezkedéssel.”

“Hiányszakmák , illetve ágazatok, ahol megfelelő kompetenciákkal, akár 35-40 felett sem lehet gond az elhelyezkedéssel. Itt bővebb információt találsz.”

“Szabályozva van az országban a ‘Street art’ tevékenység , utcai művészeti tevékenység (Prágában pl. engedély nélkül lehetséges 20:00 óráig tereken, központi helyeken zenélni, ez országonként változó). Ilyen tevékenységgel (utcai zenélés központi helyeken) régiónkénti önkormányzatoknál kell érdeklődni, esetleg központi a szabályozás ?”

“Working Holiday visaval biztos hogy lehetséges a Street Art tevékenység, de minden önkormányzatnak saját szabályozása van busking-ra.”

“Létezik-e olyan vízum, amely lehetőséget biztosít a kinti legális tartózkodásra, amíg munkát keresek. Természetesen igazolva a szükséges fedezetet, hogy saját forrásból meg tudok élni (akár 6-12 hónapra is). Korábban pályáztam munkákra, de az volt a baj hogy nem tudtam megjelenni személyesen.”

“Igen, visitor visa (illetve a beutazási engedély, az NZeTA, melyet ezen az oldalon is tudsz igényelni). Ez itt tartózkodásra jogosít, munkát lehet vele keresni, de vállalni nem. Ahhoz, hogy munkába állj, meg kell várni a munkavállalási vízumot. Visitorként max. 9 hónapot lehet itt tölteni, ezalatt kell work visara jelentkezni amint találtál munkát.”

“Ha van egy 15 éves gimnazista lányom, akkor érdemes az érettségi vizsgát megvárni itthon, vagy könnyen be tudnám illeszteni őt a kinti középiskolai rendszerbe? “

“Tapasztalat szerint könnyű a beilleszkedés.”

“Egyedülálló anyaként hány éves korig lenne esélyem kijutni? IT területen dolgozom.”

“Egyedülálló anyaként nem javasolt nekivágni Új-Zélandnak.

“A magyar állatorvosi diplomámat úgy tudom, hogy nem fogadják el. Mit jelent a gyakorlatban a honosítás? Egy bizottság előtt kell vizsgáznom a komplett egyetemi tananyagból?”

“Minden szakmára megvannak a feltételek. Mindenképp kellene bevándorlási ügynökkel egy időpontot egyeztetni!”

“Magyar-brit kettős állampolgárként is szükséges nyelvvizsga, ha gyerekkoromban otthon, csak magyarul kommunikáltam?

A diplomáim neve nem tükrözi a szakmám annak ellenére, hogy erre specializálódtam a mester diplomám alatt. Például Master of Science-t szereztem tengeri régészet címmel, ahol GIS (geographic information system)-re specializálódtam. Probléma lehet a papírmunka 8 év és vezetői szintű tapasztalattal?”

“Akkor nem, ha legalább 5 évig Angliában éltél tanultál vagy dolgoztál. Csak az állampolgárság nem elég a nyelvtudás bizonyításához.
Utóbbi kérdésed nagyon speciális, de az elmondható, hogy nem kell relevánsnak lennie végzettségnek a munkához. Mindenképp javaslok egy konzultációt bevándorlási ügynökkel.

“Milyen iskolába kell felvételt nyernem, hogy a gyerekeim is iskolába járhassanak ingyen?”

“Tanuló vízummal bachelor szintű képzés esetén, vagy magasabb képzésre kell menned, akkor ingyenes a gyerekek oktatása.”

“Pszichológus végzettséggel hány év munkatapasztalat szükséges a letelepedéshez és munkavállalási vízumhoz? Honnan lehet tudni, hogy mely egyetem diplomáit fogadják el?”

“Kell a pszichológus Új-Zélandon, de regisztráció szükséges, ami nehéz, de nem lehetetlen.”

“Mit érdemes tudni a nyelvvizsga követelményről? Mire van szükség? Mennyire kell frissnek lennie és van-e lehetőség a helyettesítésre pl. angol nyelvű diplomával?”

“Letelepedési vízum esetén minimum átlag 6.5 IELTS nyelvvizsga szükséges. Minél frissebbnek kell lennie. Igen, van lehetőség kiváltásra.”

“Milyen az új-zélandi magyar “közösség”?”

“Tapasztalatom szerint nagyon jó, összetartó és befogadó.”

“Magyar középfokú nyelvvizsga (angol) , érettségi + OKJ villanyszerelő kombó tehát esélyes?”

“Igen, abszolút esélyes”

“Akinek nincs munkaajánlata, tanuló vízummal is kimehet, ami után maradhat dolgozni? “

“Az attól függ, hogy milyen kurzusra iratkozik be, de elvileg lehetséges, igen.”

“Ha mondjuk a szakmádban dolgozol és szeretnél előrébb jutni szokták a munkáltatók beiskolázni, vagy traininget adni a letelepedési engedély előtt?

“Igen, ilyet szoktak”

“A férjemnek gépészmérnök és méhész végzettsége van, Ő jól beszél angolul. Nekem mezőgazdasági technikumom van és állatorvos asszisztensi végzettségem, viszont kevésbé beszélek angolul. Ezekkel lenne lehetőségünk szerinted, hogy minél hamarabb kimehessünk?”

“A gépészmérnök szakma jó lehet. Első lépésben viszont szükséges egy szponzor cég. Ebben Zsuzsi fog tudni Nektek érdemben segíteni, ide kattintva fel tudjátok venni vele a kapcsolatot, nagy segítségetekre lesz a munkakeresésben. Ha megvan a cég akkor következik a vízumügyintézés.”

“Work to residence vízumhoz még mindig kell-e az IELTS 6.5 szint? Illetve a normál work visaból lehet-e kapni resident státuszt?”

“Csak a resident vízumhoz kötelező angol nyelvvizsga. IELTS átlag 6.5 szint főigénylő esetén, további családtagok esetén 16 éves kor felett IELTS 5.0 szint szükséges. Társnak és gyermeknek ki lehet váltani pénzzel a nyelvvizsgát, de a FŐIGÉNYLŐnél  erre nincsen lehetőség ott kötelező a minimum szint.
Igen, a normál work vízumról lehet továbbmenni a resident vízumra, ha ennek feltételeit tudjátok teljesíteni.”

“Új -zélandival való házasság esetén milyen lehetőségeim vannak a letelepedésre? Turista vízummal való kiutazás alatt kereshetek-e munkát és köthetünk-e házasságot?

Ha találok munkát, akkor hogyan tudom átváltani a turista vízumot munkavállalói vízumra?”

“12 havi együttélés igazolása után be lehet adni partner vízumot. Keresni lehet munkát turista alatt, de nem kezdhetsz dolgozni, és igen, házasságot lehet kötni. 
Nem kell elhagyni az országot , mielőtt lejár a 3 hónap be kell adni a munkavállalóit. Beadás kell, és az országon belül meg lehet várni az elbírálást.”

“Working holiday vízum előnyt jelent-e későbbi vízumok esetén?”

“Előnyt annyit ad, hogy ott vagy ez idő alatt, meg tudod nézni és munkaadót is keresni helyben, majd jelentkezni munka vízumra.”

“A partner vízummal érkező házastárs lehet freelancer?”

“Most már nem, 2023. május óta”

.

“A munkavállalói vízum mennyibe kerül?”

Ebben a videóban szó esett a munkavállalói vízum részleteiről.”


Ne csak álmodozz, valósítsd meg álmaid!


Ha Új-Zéland az álmod, Petra regisztrált bevándorlási ügynök, aki biztos alapokra helyezi a kilátásaidat, hiszen személyre szabottan segít ügyfeleinknek a költözés és bevándorlás terén. Kizárólag új-zélandi bevándorlással foglalkozik és ő maga is ott él családjával. Keresd bizalommal!


Munkát keresnél? Nemzetközi karrier tanácsadásban, munkakeresésben segíthet neked Zsuzsi, ha azon gondolkodsz, hogy Új-Zélandon (vagy akár Kanadában, Angliában, Ausztráliában) folytatnád a karriered. Egy konzultáción át fogja beszélni Veled a céljaidat, személyes hátteredet, lehetőségeidet és munkavállalási esélyeidet, valamint segíthet munkáltatói szponzor keresésben!


Minden ami Új-Zéland

 Ajánlom figyelmedbe a Zsuzsi által írt remek e-bookot, ha a kiwik földje a célod! Azzal a céllal íródott, hogy segítsen mindenkit, akik az előtt a fontos döntés előtt állnak, hogy belevágjanak-e a nagy kalandba. Költözzenek-e Új-Zélandra vagy sem?! Ebben az első könyvében Zsuzsi univerzálisan ad áttekintést olyan általános témákról, ami mindenki számára érdekes és hasznos lehet.

Becsületkassza alapon lehet a tiéd a képre kattintva:

minden-ami-külföld-új-zéland-ebook-kisokos

This image has an empty alt attribute; its file name is petra-uj-zeland.png

Letelepedés Új-ZélandonA kiwik földje nem hiába népszerű bevándorlási ország!Ha te is fontolgatod, tervezed, hogy egy időre ellátogatsz ebbe a gyönyörű szigetországba, utaznál. tanulnál, netán hosszú távú letelepedésen gondolkozol, Petra biztos alapokra helyezi a kilátásaidat, hiszen személyre szabottan segít ügyfeleinek a költözés és bevándorlás terén. Kizárólag új-zélandi  bevándorlással foglalkozik és ő maga is ott él családjával. Keresd bizalommal!

Olvass tovább a témában, nézz videókat vagy hallgasd meg podcast adásainkat: minden ami Új-Zéland!Külföldre vágysz? Érdekelnek a hasznos tanácsok, személyes élmények? Keresd profi tanácsadóinkat, nyelvtanárainkat, ha nem akarod, hogy meglepetések érjenek! Szörfözz a Minden Ami Külföld oldalán!

Kérj segítséget profi tanácsadóinktól, nyelvtanárainktól:

partnereit, hogy minél felkészültebben tudj nekivágni az utadnak, ha itt az idő és ne érjenek majd semmilyen meglepetések!

Anglia, Ausztrália, Új-Zéland, Amerika akár Kanada, vagy Európán belül maradnál?

Megoldást keresel?

Csapat, aki segít Neked: Ide kattintva fel tudod felvenni a kapcsolatot Partnereinkkel és Szakértőinkkel!


A csapból már majdnem mindenhol a Minden ami külföld folyik és nap, mint nap törekszünk arra, hogy minél több emberhez jussanak el naprakész információk, valós tapasztalatok!

Kövesd a Minden Ami Külföld csatornáit és ne maradj le a fontos, hasznos és sokszor érdekfeszítő témákról:

📳

FACEBOOK

YOUTUBE

TIKTOK

INSTAGRAM

TWITTER

PINTEREST

PODCAST csatornáinkon meghallgathatod a beszélgetéseket is, úton-útfélen Veled vagyunk:

🎧⚛️

ANCHOR

SPOTIFY

GOOGLE PODCAST

APPLE PODCAST

OVERCAST

CASTBOX

BREAKER

Ha tetszik ami csinálunk akkor lehetőségeidhez mérten kérlek támogasd a munkánkat az alábbi képre kattintva, akár havi szinten. Köszönjük!

Lehetőségeidhez mérten kérlek támogasd a Minden Ami Külföld munkáját! Köszönjük!

Szólj hozzá