Amerikai Egyesült Államok


ESTA

beutazási engedély

Merre érdemes utazni a napsugár államban, milyen a mindennapi élet? Május 31-én Kinga lát el minket hasznos tanácsokkal! TARTS VELÜNK!

A legtöbb utasnak vízumra vagy elektronikus utazási engedélyre (ESTA) van szüksége ahhoz, hogy az USA-ba repüljön, vagy átszálljon az ország bármely repülőterén.


Az, hogy mire van szüksége, attól függ:

  • az utazó milyen típusú úti okmányokkal fog utazni;
  • ki az úti okmányt kiállító ország;
  • az utazó állampolgársága; és
  • hogyan fog Amerikába utazni.


Vízummentességi Program

Magyarország a Vízummentességi Program (VWP) ideiglenes tagja, ami azt jelenti, hogy üzleti vagy turisztikai céllal 90 napnál rövidebb időre vízum nélkül utazhatsz az Egyesült Államokba. Fontos, hogy tisztában legyél a program feltételeivel, mielőtt elindulsz!

A VWP keretében résztvevő országok állampolgáraként legfeljebb 90 napig tartózkodhatsz az USA-ban. Fontos, hogy ne lépj át a 90 napos határon, különben komoly következményekkel kell számolnod!


Ahhoz, hogy a VWP keretében utazhass az USA-ba, a következőkre lesz szükséged:

  • Érvényes elektronikus beutazási engedély (ESTA): Az ESTA-t online kell igényelned az utazásod előtt. A kérelem benyújtásának díja van.
  • Érvényes útlevél: Az útlevelednek legalább 6 hónappal a tervezett hazautazásod után is érvényesnek kell lennie.
  • Visszaút jegy: Bizonyítanod kell, hogy van visszaútra jegyed az USA-ból.
  • Elég pénz a tartózkodásod fedezésére: Bizonyítanod kell, hogy van elegendő pénzed a tartózkodásod fedezésére az USA-ban.

Fontos! A VWP keretében nem változtathatsz státuszt, nem hosszabbíthatod meg a tartózkodásodat, nem dolgozhatsz és nem tanulhatsz az USA-ban. Ha 90 napnál hosszabb ideig szeretnél az USA-ban tartózkodni, tanulni vagy dolgozni, akkor vízumot kell kérned.

  • A Vízummentességi Program nem garancia a beutazásra. A végső döntést a beutazásról az amerikai bevándorlási tisztviselők hozzák meg a határátlépésnél.
  • A túltartózkodás az USA-ban súlyos következményekkel járhat, beleértve a bírságot, a deportálást és a jövőbeli beutazási tilalmat is.

Utazz okosan és biztonságosan!


FONTOS! Ha az utazás célja nem turizmus, akkor más típusú vízumra lesz szükség.

Mindenki helyzete és körülményei különbözőek, a vízumigényed

meghatározásához bevándorlási ügynökre lesz szükséged!

De további, egyéb segítséget is találsz oldalunkon:

Az űrlap viszonylag egyszerű, és a legtöbb kérelmet gyorsan feldolgozzák.

Általában legkésőbb 72 órán belül várhatod a döntést.


ESTA beutazási engedély igénylés*

Az űrlap viszonylag egyszerű, és a legtöbb kérelmet gyorsan feldolgozzák. Általában legkésőbb 72 órán belül várhatsz döntést!* Kérlek vedd figyelembe, hogy nem állunk kapcsolatban a kormánnyal. Mi egy harmadik félként működő ügynökség vagyunk, amely szolgáltatási díjat számít fel. Adataidat továbbíthatjuk az illetékes hivatal(ok)nak, amiért ők vagy díjat számítanak fel, vagy nem.


Amerikába utazol és Kanadába is szeretnél átmenni?

A legtöbb utazónak látogatói vízumra vagy ETA-ra van szüksége a Kanadába való beutazáshoz vagy a Kanadán való átutazáshoz, amit szintén meg tudsz igényelni gyorsan és egyszerűen az alábbi gombra kattintva.

Ha az utazás célja nem turizmus, más típusú vízumra lesz szükség.

Az elutasított ETA-vízum önmagában nem jelenti azt, hogy nem léphetsz be Kanadába. A körülményeidtől és az elutasítás okától függően lehetnek alternatív beutazási lehetőségek, amelyekkel élhetsz.

Kérjük, foglalj konzultációs időpontot a saját vízumigényeid meghatározásához: