Az Amerikai Egyesült Államok független szövetségi köztársaság, ami 50 államot foglal magába. Északról Kanada, délről Mexikó határolja. Két állam az országhatáron túlra esik: Hawaii nyugaton, az Atlanti óceánon található, Alaszka pedig északon, Kanadával határos. A világ első számú nagyhatalma. Eget súroló felhőkarcolók, cowboyok, Wall-street, a híres sárga taxi, hogy párat említsünk azok közül, ami először az ember eszébe jut az országról. Mindenki fejében megfordul legalább egyszer, hogy eljusson Amerikába, legyen az egy utazás, nászút, vagy akár egy új élet reményében. Amerika természeti és kulturális sokszínűsége már több évszázada vonzza ideérkezőket. Amerika az álmok földje és a világ harmadik legnagyobb országa. Az Amerikai Egyesült Államok területére csak vízummal lehet belépni. Így, ha Te is álmaid megvalósítását tervezed, keresd felkészült szakembereinket, akik a nyelv felkészítéstől a munkakeresésen át a vízumügyintézésig mindenben segíthetnek, hogy oda érkezve már tényleg ne érjenek meglepetések!

 • Minden ami Florida
  Bejárnád Floridát? Komolyabb terveid vannak? Kinga megszervezi az utad, vagy segít eligazodni a kivándorlással kapcsolatban, ha USA A CÉL!
  Erre van szükségem! Tovább
 • Online IELTS nyelvvizsga felkészítő
  A VIZSGÁZTATÓ szemével szeretnéd látni magad? Szerezz IELTS nyelvvizsgát profi segítséggel! IELTS FELKÉSZÍTÉS >>>
  Erre van szükségem! Tovább
 • Sikeres álláskeresés, karrier külföldön
  Hozd ki magadból a legjobbat, képviseld a saját érdekeidet, akár Magyarországon akár külföldön, de szerezd meg az ÁLOM MUNKÁT!
  Erre van szükségem! Tovább
 • "Költöznék! De hova menjek?!" - iránymutatás, tanácsadás

  Iránymutatás, tanácsadás, hogy tudd merre indulj Sokan vannak úgy, hogy megszületett az elhatározás: külföldre mennének rövidebb, vagy hosszabb távra, azonban nem feltétlen tudják, merre is induljanak, …

  Erre van szükségem! Tovább
 • Angol nyelvi- és kulturális felkészítés a külföldi élethez
  Ne érjen hideg zuhanyként az új kultúra, a nyelv, a különböző dialektusok! Érvényesülj gyorsan a mindennapokban és a munkaerőpiacon is!
  Erre van szükségem! Tovább
 • Vállalkozás szakértő, digitális nomád tanácsadó
  MOTIVÁCIÓRA van szükséged? Kipróbálnád magad digitális nomádként? Vállalkoznál? Tárjuk fel együtt a saját lehetőségeidet, dolgozz szabadon!
  Erre van szükségem! Tovább
 • Angol nyelvtanulás, IELTS nyelvvizsga felkészítés
  Továbbtanulás, munka, vagy épp a partner vízum miatt van szükséged angol nyelvvizsgára? DÖNTSD LE A FÖLDRAJZI AKADÁLYOKAT!
  Erre van szükségem! Tovább
 • Amerikai bevándorlási, munka- és cégjogász
  LETELEPEDÉS, munka, saját cég az álmod az Egyesült Államokban? Áron segít és vezet, hogy megtaláld a helyed és érvényesülj az USA-ban!
  Erre van szükségem! Tovább
 • Turista vízum, utazási tanácsadás
  AUSZTRÁLIA, USA, Kanada, Új-Zéland esetén turista vízum és beutazási engedély szükséges. E mellett programterv összeállításában SEGÍTÜNK >>>
  Erre van szükségem! Tovább
 • Esküvői fotó, videó, dekoráció | magyar, angol, német, kínai
  KÖZELEG a nagy nap, itt az esküvő? Valami igazán életre szólót, egyedit szeretnél? Akkor irány FLORIDA, Miami és mondjátok ki az igent ott!
  Erre van szükségem! Tovább
 • Tanulás, továbbtanulás külföldön
  SZERETNÉL külföldön tanulni? Szeretnéd külföldön tovább képezni magad? Nem tudod mi lenne a legjobb választás? Keresd Edinát!
  Erre van szükségem! Tovább
 • Angol - német - magyar nyelvtanár, tolmács és hivatalos fordító
  SZERETNÉD, hogy rendben legyen a fordítandó dokumentumok? Külföldi céged üzleti terve professzionális legyen? HIVATALOS FORDÍTÁS >>>
  Erre van szükségem! Tovább
 • Akkreditált panel orvosi vizsgálat
  VíZUMHOZ kötelező orvosi vizsgálat! A Te felelősséged, hogy körültekintően járj el! AUSZTRÁLIA, ÚJ-ZÉLAND, ANGLIA, KANADA >>>
  Erre van szükségem! Tovább

Időjárás

Amerika a hatalmas területe miatt több éghajlati zónát foglal magába, így könnyen megtalálja mindenki a maga számára ideális időjárást. A New York-i időjárás talán az, ami leginkább a Közép-európai időjárásra hasonlít. Északon Alaszka területén sok a csapadék, és igazán hideg van. A déli államokban rengeteg a napsütés, a hó ritka, de elég gyakoriak a hurrikánok. A keleti parton több a csapadék, ami a nyugati partig fokozatosan mérséklődik. Rengeteget süt a nap, de vannak igazán szeles városok is, pl. Chicago. 

Közel 10 Millió négyzetkilométeres területen 335 Millió ember él. A szélsőségesebb időjárású éghajlatú helyeken jóval kevesebb laknak, mint a nagyvárosokban. Igazi „olvasztótégely”, ahol a különféle kultúrák és népszokások mára már egységes amerikai életérzést keltenek.

Árak

Az általános költségek tekintetében az Amerikai Egyesült Államokban igen nagy a szórás attól függően melyik államot nézzük. Ha összességében nézzük, drágább, mint Magyarország. Fizetőeszköz az amerikai dollár (USD). A legelterjedtebb fizetőeszköz a hitelkártya.

New York, Los Angeles és Miami az USA három legdrágább városa, viszont például Oklahomában, Indianapolisban és Philadelphiában a legolcsóbb a megélhetés.

Autóvásárlás, fenntartás 

Amerikában a Magyarországon megszokott jobb oldali közlekedés a jellemző. A leggyakoribb közlekedési forma az autózás. Már 16 éves kortól vezetnek a fiatalok. Az autóvásárlás az USA-ban kifejezetten olcsónak mondható, illetve az üzemanyag sem túl drága. Autót csak nemzetközi jogosítvánnyal és a 25. évüket betöltöttek bérelhetnek. Az USA-ban a sofőr van biztosítva és nem az autó. Amerikában rengeteg az autópálya, aminek matricás vagy havi díja van.

Amerika és a sportok

Amerikában a sportolás gyakorlatilag kulturális lételem, egyesíti és összehozza az embereket. Az amerikai futball a legnépszerűbb sport az Egyesült Államokban, de ki ne hallott volna a jéghokiról, baseballról, kosárlabdáról, az amerikai boxról, a pankrátorokról, és az autós-motor sportokról (Nascar).

Közlekedés

Amerika lakosai főként a saját autójukkal közlekednek, akár nagyobb távolságokat is megtesznek a mindennapok során, hogy munkába vagy vásárolni járjanak. A KRESZ-re nagy hangsúlyt fektetnek. A szabályokról érdemes tájékozódni. A távolságot nem km-ben, hanem mérföldben mérik. A sok autó miatt a dugók szinte folyamatosak. A tömegközlekedés nem annyira népszerű, metró hálózatot vagy magasvasútat – elővárosi vonatot a nagyobb városokon belül használják, de inkább leintenek egy taxit. A vonathálózat főként a teherszállításra korlátozódik.

USA, mint gazdasági és katonai nagyhatalom

Az Amerikai Egyesült Államok a világ 3. legnagyobb haderővel rendelkező országa. Szárazföldi erő, légierő, tengerészgyalogság és haditengerészet is a részét képezi. Érdekesség, hogy közel 20%-a női katona. Katonai költségvetése hatalmas, többszöröse más országokénak.
Amerika gazdasága több tényezőből összeálló egység. A GDP növekedés szinte állandó, igyekeznek a munkanélküliek számát alacsonyan tartani, kiemelt számú befektetéssel rendelkezik, és rengeteget költenek kutatásra, köztük űrkutatásra is. Az USA infrastruktúrája és területi adottságai erős és hatékony tőkeáramlást tesznek lehetővé. A bérek a világ többi részéhez képest magasak. Az Amerikai New Yorki pénzpiac, tőzsde a világ legnagyobb gazdasági mozgatója.