Kanada

ETA beutazási engedély

A legtöbb utasnak vízumra vagy elektronikus utazási engedélyre (eTA) van szüksége ahhoz, hogy Kanadába repüljön, vagy átszálljon egy kanadai repülőtéren.


Az, hogy mire van szüksége, attól függ:

 • milyen típusú úti okmányokkal fog utazni;
 • ki az úti okmányt kiállító ország;
 • az utazó állampolgársága; és
 • hogyan fog Kanadába utazni.

Ha nem rendelkezel a megfelelő dokumentumokkal, például eTA-val vagy vízummal, az késést eredményezhet vagy nem szállhat fel egyáltalán a Kanadába tartó járatra.Vízummentesség

Kanada eTA-ra jogosult utasok

Az alábbi utasoknak elektronikus utazási engedélyre (eTA) van szükségük ahhoz, hogy felszállhassanak a Kanadába tartó járatra. Ezeknek az utasoknak azonban nincs szükségük eTA-ra, ha szárazföldi vagy tengeri úton érkeznek – például az Egyesült Államokból autózva, vagy busszal, vonattal vagy hajóval, beleértve a tengerjáró hajót is. Ebben az esetben látogatói vízumra van szükség.

A látogatói vízum biztosítja a legnagyobb rugalmasságot. Bármilyen módon beutazhat vele Kanadába: repülővel, autóval, busszal, vonattal vagy hajóval!


ETA-ra akkor van szükség, ha Kanadába repülsz, vagy ha átutazol egy kanadai repülőtéren.


Ha munkavállaló vagy diák vagy, akkor is meg kell felelnie a kanadai beutazási követelményeknek. A munkavállalási vagy tanulmányi engedély nem vízum. A legtöbb esetben érvényes látogatói vízumra vagy eTA-ra is szüksége lesz a Kanadába való beutazáshoz.


eTA mentesség

 • Érvényes kanadai vízummal rendelkező utasok.
 • Hivatalos kanadai dokumentumokkal rendelkező külföldi állampolgárok.
 • Kanadában érvényes jogállással rendelkező (pl. látogató, diák vagy munkavállaló) utazók, akik csak az Egyesült Államokban vagy St. Pierre és Miquelonban tett látogatás után lépnek be újra Kanadába.

A vízummentességet élvező tranzitországok listája:


Külföldi állampolgárok is mentességet élveznek a következő helyzetekben:

 • Saint Pierre és Miquelonban élő francia állampolgárok, akik St. Pierre és Miquelonból közvetlenül Kanadába repülnek.
 • Azok a külföldi állampolgárok, akik az Egyesült Államokba tartó vagy onnan érkező járat utasai, és akik kizárólag üzemanyag-utántöltés céljából állnak meg Kanadában.
 • Azok, akik rendelkeznek az Egyesült Államokba való belépéshez szükséges megfelelő okmányokkal, vagy akit jogszerűen beengedtek az Egyesült Államokba.
 • Olyan külföldi állampolgárok, akik olyan járat utasai, amely nem tervezett leszállást hajt végre Kanadában.
 • Azok a külföldi állampolgárok, akik a vízum nélküli tranzit vagy a kínai tranzitprogram keretében utaznak át egy kanadai repülőtéren.

Utazás és hivatalos képviselők

 • A repülőszemélyzet, a polgári légiközlekedési felügyelők, a balesetvizsgálók, akik Kanadában dolgoznak vagy fognak dolgozni.
 • A látogató erőkről szóló törvény alapján kijelölt országok fegyveres erőinek (a fegyveres erők polgári részét nem beleértve) tagjai, akik hivatalos feladatok ellátása céljából érkeznek Kanadába.
 • A kanadai kormány által akkreditált diplomaták.

Amerikai állampolgárok

 • Az amerikai állampolgárok mentesülnek az eTA-kötelezettség alól, és megfelelő igazolványt, például érvényes amerikai útlevelet kell maguknál tartaniuk.
 • Az Egyesült Államokban jogszerűen állandó lakhellyel rendelkező, az Egyesült Államokban érvényes jogállással rendelkező személyek mentesülnek az eTA-kötelezettség alól.
 • Nekik hivatalos státuszigazolást (vagy azzal egyenértékű státuszigazolást) és az állampolgárságuk szerinti ország érvényes útlevelét (vagy azzal egyenértékű úti okmányt) kell maguknál tartaniuk.
 • Tekintse meg az USA-ban jogszerűen állandó lakhellyel rendelkező személyek dokumentumainak teljes listáját.

FONTOS! Ha az utazás célja nem turizmus, akkor más típusú vízumra lesz szükség.

Egyéni vízumigényed meghatározásához bevándorlási ügynökre lesz szükséged!

Az űrlap viszonylag egyszerű, és a legtöbb kérelmet gyorsan feldolgozzák.

Legkésőbb 72 órán belül várhatja a döntést.


Kanada ETA beutazási engedély igénylés*


Kanadába látogatsz és az USA-ba is szeretnél átmenni?

A legtöbb utazónak látogatói vízumra vagy ESTA-ra van szüksége az Amerikai Egyesült Államokba való beutazáshoz vagy az Amerikai Egyesült Államokon való átutazáshoz, amit szintén meg tudsz igényelni gyorsan és egyszerűen az alábbi gombra kattintva.Ha az utazás célja nem turizmus, más típusú vízumra lesz szükség.

Az elutasított ETA-vízum önmagában nem jelenti azt, hogy Ön nem léphet be Kanadába. Az Ön körülményeitől és az elutasítás okától függően lehetnek alternatív beutazási lehetőségek, amelyekkel élhet.

Kérjük, foglaljon konzultációs időpontot az Ön vízumigényének meghatározásához itt:


*Kérem, vegye figyelembe, hogy nem állunk kapcsolatban a kormánnyal.

Mi egy harmadik félként működve, szolgáltatási díj ellenében intézzük az igénylést számodra.

Az Ön adatait továbbíthatjuk az illetékes hival(ok)nak, amiért vagy díjat számíthatnak fel.