Minden Ami Külföld | Közösségben az erő - Minden Ami Külföld
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • Ez a csoport egy igazi közösség 💙 Szeretnéd megismerni, a tagja lenni? Tapasztalatok, inspiráció, önzetlen segítség KATTINTS >>>

Közösségben az erő

Szeretjük ezt a csoportot. Sok-sok kedves, segítőkész ember, sok-sok tapasztalattal. Egyben biztos lehetsz – ha felteszel egy kérdést, legalább hárman a segítségedre sietnek.

Írta: Bogi – Minden Ami Külföld

Az Ausztrália és Új-Zéland kérdezz-felelek, több, mint hasonló érdeklődésű emberek csoportja. Egy igazi közösség. Tényleg. Amellett, hogy minden fontos információt megtudhatsz a vízumokról, munkavállalásról, sok már Ausztráliában illetve Új-Zélandon élő tag osztja meg tapasztalatait a kinti valós életről, legyen szó arról, hogy mennyi az annyi, milyen az egészségügyi, az oktatási rendszer, vagy hol, melyik piacon vagy multinál érdemes körülnézned, ha speciális étrendet követsz, vagy biotermékekre vágysz. Na, DE! Szeretnénk ha megismerkednétek csoportunk egy két oszlopos és egy két frissebb, de annál több tapasztalatot már begyűjtő tagjával!

Kikről is van szó?

Molnár Krisztina élete nagy részében a sport és a bank játszotta a főszerepet, senior kosárlabdázó (tavaly EB-t is nyertek Malagán), és szenvedélyes utazók a férjével, eddig már 48 országban jártak. A sport mellett a divat is fontos szerepet játszik az életében, a Lachristine márkát is neki köszönhetjük.

P. csoportunk aktív és oszlopos tagja.

Magyar Márton – Marci, a legfiatalabb interjúalanyunk 🙂 idén végzett a Budapesti Corvinus Egyetemen  kereskedelem és marketing szakon. Az egyetemi évek alatt már aktívan dolgozott, a Bayernél. A diploma után úgy érezte fontos kipróbálnia magát a nagyvilágban, ezért is esett a választása Ausztráliára. Még csak rövid ideje tartózkodik a kontinensen, de már most rengeteget tapasztalt. A cél 2 teljes év kint töltése, melyet izgatottan vár.

Darvasi László – Laci, jelenleg Magyarországon él, de miközben ez a cikk születik épp egy hosszabb Új-Zélandot bejáró túrát tesz, amelyre már évek óta nagyon vágyott. Az utazásról napi szinten naplót vezet, sok fotót készít melyet meg is oszt a csoporttal. Pár éve Ausztráliához is volt szerencséje.  “ Azt hogy ezt az élményt hová teszem a jövőben magammal kapcsolatban azt még nem tudom de fogtok még rólam hallani azt ígérem. “ – üzeni 🙂

Ez a csoport egy igazi közösség 💙 Szeretnéd megismerni, a tagja lenni? Tapasztalatok, inspiráció, önzetlen segítség KATTINTS >>>

Hogyan találtatok ránk?

P. te emlékszel még hogy találtál rá a csoportra? Bár úgy lenne – sajnos nem meséli mosolyogva, szerintem véletlen lehetett. Talán görgettem a Facebookon, magyar termékeket keresgéltem a Marketplace-en és közben a csoportok között ajánlott titeket. De, most hogy próbálok visszaemlékezni az is előfordulhat, hogy a Youtubeon videóról videóra lépkedve futottam össze veletek, és kerestem rátok a Facebookon.

Mi már komolyan terveztük az ausztrál kivándorlást és letelepedést ezért megkerestünk egy ügynökséget – meséli Krisztina. Ők közölték velünk, hogy semmi esélyünk, talán akkor ha vállalkozást indítunk, de az nagyon sok pénzbe került már akkor is. Végső elkeseredésemben, mikor már elmúlt a dühöm, kerestem egy olyan „közeget”, ahol Ausztrália volt a téma, hogy legalább inspirálódni tudjak. Ekkor találtam rá a csoportra és kötelezódtem el teljesen.

Én bevallom csak keresgéltem, minden érdekelt ami Ausztráliával és Új-Zélanddal kapcsolatos így találtam a csoportra – mondja László. Én talán még egyszerűbben, meséli Marci – egy barátom mutatta meg nekem, aki szintén Work and Holiday vízummal tervez a későbbiekben Ausztráliába jönni.

Ez a csoport egy igazi közösség 💙 Szeretnéd megismerni, a tagja lenni? Tapasztalatok, inspiráció, önzetlen segítség KATTINTS >>>

Hogy tetszik nektek a csoport, mit gondoltok a témájáról?

Számomra hihetetlenül pozitív a csoport, szeretek a részese lenni, szeretem ahogy bevonja az itt élő magyarokat – meséli örömmel P. Van egy professzionális vonal, ahol vízum ügyintézéssel foglalkoztok és mellette ott van – amit imádok – hogy “milyen az élet Ausztráliában”, és a kettő szuperül kiegészíti egymást. A saját és közös célunk is azoknak a honfitársainknak a segítése, akik szeretnének rövidebb vagy hosszabb távra Ausztráliába jönni. Azt szeretem a legjobban, amikor az otthon élő magyarok kérdeznek, a hivatalos adminisztrációban nem tudok ugyan segíteni, de örömmel mutatom meg azt, hogy milyen itt az élet 🙂 Emellett nagyon kedvelem azokat a videókat is, amelyek más magyarok sikersztorijait mutatja be. Örülök, hogy ennyire aktív – a tanácsadók még aznap, vagy legkésőbb pár napon belül válaszolnak a magyarországi magyarok kérdéseire, az itt élők pedig 8-10 óra eltolódással, hiszen a Földgömb másik oldalán élünk.

Lelkesítő, hogy nagyon jó és változatos témákkal találkozunk – mondja Laci, szinte mindennel kapcsolatban volt már kérdés, sok-sok információt lehet találni up-to-date és visszamenőleg is. Nagyon jó látni, hogy az utóbbi időben – amióta egy kicsit jobban nyomonkövettem a csoportot – mennyire aktív, vannak olyan tagok akik nagyon szorgalmasan és ügyesen írnak  és osztanak meg hasznos infókat különböző témákban. A kedvenceim azok a posztok, amelyek a növény- és állatvilággal kapcsolatosak.

Szerintem ez a csoport hatalmas segítséget jelent azoknak, akik nem tudják mi alapján tervezzék meg az Ausztráliába vali költözésüket és információkat akarnak gyűjteni – mondja Marci. Szintén nagy segítség azoknak is, akik nem rendelkeznek magas szintű angol nyelvtudással, és itt magyarul tudnak információhoz jutni. Ha valaki kérdést tesz fel rendszerint többen is igyekeznek neki segíteni, válaszolni. Bevallom én azokat a posztokat kedvelem, amelyek a kinti élet anyagi részével foglalkoznak.

Nagyon-nagyon hasznos, informatív és motiváló – meséli Krisztina. Nem csak azoknak, akik már meghozták a döntésük, hanem azoknak is akik még csak terveznek, gondolkodnak, álmodoznak. Az is igaz – persze más csoportra is – hogy leginkább abban a témában aktív, amely éppen érinti őt. Sokan talán azért nem osztanak meg tartalmat, véleményt mert szeretnék a kellemetlen szituációkat elkerülvén, megtartani az anonimitásukat. Én amúgy imádom a kint élőkkel készült interjúkat, mert sokszor olyan témákat is érintenek. amelyekről nincs információnk.

Ez a csoport egy igazi közösség 💙 Szeretnéd megismerni, a tagja lenni? Tapasztalatok, inspiráció, önzetlen segítség KATTINTS >>>

Segített megérteni a csoport ezt a különleges világot?

A vízumügyintézés nagyon komplex folyamat, azt biztosan nem értem 100%-osan, de nekem ugye nem is kell, nem vagyok szakmabeli – meséli P. Én nem szeretem a papírmunkát, mert hihetetlen mennyi mindenre kell odafigyelni, és egy pici hibán elcsúszhat az egész. Ebben is segít a Minden ami külföld. Amit mostanában “felfedeztem”, hogy a fiatalok mellett a családok is sorra érdeklődnek. Ez részben pozitív de nagyon elszomorító is… sokan reményvesztetten, itt szeretnének új életet kezdeni. Ehhez egy nagy kalappal kívánok mindenkinek, aki olvassa a sorokat és magára ismer.

Engem minden egyes mondat, poszt közelebb visz az álmomhoz, még a negatív hírek is – meséli Krisztina, ez nagyon inspiráló.

Én segítséget találtam – mondja László. Új-Zélandi utazásom során itt ismertem meg több  olyan személyt  aki segít jelenleg is az utazásom során. Nekem is nagyon sokat segített – csatlakozik Marci is. Hatalmas segítséget kaptam az egyik csoporttagtól akivel a csoporton keresztül ismerkedtem meg. Emiatt sokkal magabiztosabban álltam neki az utamnak, és mindent sikerült is rendben elintézni a beilleszkedésem elején.

Negatív tapasztalatok?

Online félreértések előfordulhatnak – meséli P. Talán párszor félreértettek engem is. Azt hitték azért mutatok meg bármit Ausztráliából mert úgy vélem Magyarország el van maradva, vagy dicsekedni akarok… ez sosem volt célom, szerintem mindkét ország szép és jó hely, nem versenyeztetem őket. Inkább azt mondom, kalandra fel, gyertek!

Nekünk nincs – mosolyognak a többiek, viszont én örömmel vennék kint élőktől hétköznapi videókat, főleg azoktól, akik a csoporton keresztül jutottak ki – mondja Krisztina. Mit szóltok megosztjátok vele? (szerk.)

…és az előnyök?

A tanulás – mosolyog P. Mások kérdéseiből, válaszaiból. ÉS egy “feel good” érzés és a “pay it forward”, ami számomra azt jelenti, hogy itt élőként 1-1 kommenttel szívesen segítek, ahogy anno nekem is segítettek. Új barátokra is találtam. amelyre bevallom nem is számítottam.

Én mondhatni most egy nagyobb dolgot viszek végre, hiszen önállóan járom be Új-Zéland északi és déli szigetét kb. 2 hónap alatt, most már az utolsó szakaszban járok – meséli Laci.  Mindent meg szeretnék  ismerni ,mindent amihez oda tudok menni és amihez el tudok jutni és ehhez is különböző helyekről gyűjtöm az információkat, például a csoportból is 🙂

Megismertem Jankó Beátát – mondja lelkesen Marci 🙂 emellett persze sok-sok hasznos információt kapok és megismerhetem az itt élő magyarok életét, mindennapjait.

Naprakész információkat kapok Szilvitől, aki a legprofibb tanácsadó, akivel eddig találkoztam – meséli mosolyogva Krisztina.

Ez a csoport egy igazi közösség 💙 Szeretnéd megismerni, a tagja lenni? Tapasztalatok, inspiráció, önzetlen segítség KATTINTS >>>

Mit hoz a jövő?

Úgy látom folyamatosan növekszik a csoport, bár én csak tavaly találtam rá – mondja P. DE, a tagok száma azóta is több ezerrel nőtt. Ez alatt az időszak alatt láttunk pár érdekes változtatást a vízum-követelmények terén, például a külföldi rendőrök esetén, amit sosem gondoltunk volna. A javaslatom az olvasóknak csak annyi, hogy gyertek, csatlakozzatok, kérdezzetek – szívesen válaszolunk!

Szerintem csak így tovább – nevet Marci és Laci. egy ilyen csoport nagyon motiváló. Ha valaki hezitál, hogy menjen vagy maradjon –  akár egy nagy utazásra vagy egy komolyabb elhatározásra is készül – találhat plusz motivációt! Én amivel tudom a jövőben is segítem a csoport hasznos működését! – mondja Laci.

Abszolút szükségesnek látom a létét – meséli Krisztina.  Sok embernek ez lélektanilag egy kapaszkodó, egy biztos pont. Megkérdezhetnénk a csoporttagokat arról, hogy milyen tartalmakat látnának szívesen, az mindig hatékony szokott lenni. Ahogy már említettem én szívesen látnék tartalmakat, beszámolókat a kint élőktől, számomra minden nagyon informatív, inspiratív és motiváló. Én is szívesen megosztom a kintlétünk alatt készült fotókat, videókat – ha szeretnétek 🙂


Tudtad?

Ausztrália egyike a világ természetileg legcsodálatosabb országainak. Az ország több UNESCO világörökségi helyszínnel büszkélkedhet, mint bármely másik úti cél. Három kulturális, tizenkettő természeti és négy örökség a két típus keverékéből; ez összesen tizenkilenc. Ha érdekelnek további érdekes tények Ausztráliáról, olvass tovább, hisz itt már meséltünk róla.


Ausztrália kisokos >>> e-book, ha mindent tudni szeretnél Ausztráliáról

Csapatunkkal, 18 éves ausztrál vízum tanácsadói tapasztalattal a hátunk mögött megalkottuk az AUSZTRÁLIA KISOKOST, amibe próbáltunk mindent úgy beletenni, hogy segítsen mindenkinek, aki a kenguruk földjére szeretne rövid vagy hosszú távra utazni, tanulni, munkát vállalni, letelepedni.

Az Ausztrál kisokos több mint 100 oldal, egy informatív tájékoztató magyar nyelven!

Mindent tudj meg Ausztráliáról Te is! Megvásárolható >>> itt <<< becsületkassza alapon!


Elutaznál egy kis időre, hogy bebarangold ezt a lenyűgöző országot?

Tanulás, munkavállalás érdekelne vagy esetleg hosszabb távon tervezel és letelepednél? Keress bizalommal, ha szeretnéd felmérni a lehetőségeidet, ha választ szeretnél kapni beutazással, vízummal kapcsolatos kérdéseidre személyre szabottan.

Ha körültekintően felkészülsz, pontosan tudni fogod mi kell ahhoz, hogy fennakadás nélkül szerezz vízumot és indulhass neki életed legnagyobb kalandjának!


Forrás(ok):

Személyes interjúk

Ausztrália és Új-Zéland kérdezz-felelek csoport


Külföldre vágysz? Érdekelnek a hasznos tanácsok, személyes élmények? Keresd profi tanácsadóinkat, nyelvtanárainkat, ha nem akarod, hogy meglepetések érjenek! Szörfözz a Minden Ami Külföld oldalán!

Kérj segítséget profi tanácsadóinktól, nyelvtanárainktól:

partnereit, hogy minél felkészültebben tudj nekivágni az utadnak, ha itt az idő és ne érjenek majd semmilyen meglepetések!

Anglia, Ausztrália, Új-Zéland, Amerika akár Kanada, vagy Európán belül maradnál?

Megoldást keresel?

Csapat, aki segít Neked: Ide kattintva vagy a bal oldali képre, fel tudod felvenni a kapcsolatot Partnereinkkel és Szakértőinkkel!

A csapból már majdnem mindenhol a Minden ami külföld folyik és nap, mint nap törekszünk arra, hogy minél több emberhez jussanak el naprakész információk, valós tapasztalatok!

Kövesd a Minden Ami Külföld csatornáit és ne maradj le a fontos, hasznos és sokszor érdekfeszítő témákról:

📳

FACEBOOK

YOUTUBE

TIKTOK

INSTAGRAM

TWITTER

PINTEREST

PODCAST csatornáinkon meghallgathatod a beszélgetéseket is, úton-útfélen Veled vagyunk:

🎧⚛️

ANCHOR

SPOTIFY

GOOGLE PODCAST

APPLE PODCAST

OVERCAST

CASTBOX

BREAKER

Ha tetszik ami csinálunk akkor lehetőségeidhez mérten kérlek támogasd a munkánkat az alábbi képre kattintva, akár havi szinten. Köszönjük!

Lehetőségeidhez mérten kérlek támogasd a Minden Ami Külföld munkáját! Köszönjük!

Szólj hozzá