A Brit Szigetek éke, Anglia. Királyság, monarchia, emeletes buszok, furcsa fekete „doboz” taxik, Big Ben… Ki ne vágyna oda?! Akár egy rövid kis kaland, vagy egy új életreményében. Anglia csodálatos tájai, a szigeteket övező titokzatosság vonzza az embert. Sok száz évig a tengerek ura és a fél világ vezetője. Az Európai Unió alapítója, de mára már nem tagja. Így sajnos a beutazás már nem olyan egyszerű, mint kellene. Ha te is vágysz oda, akár rövidebb, akár hosszabb távra, akkor jó helyen jársz. Felkészült tanácsadóink, nyelvtanáraink, tolmácsaink, fordítóink állnak rendelkezésedre, hogy ne érjen meglepetés.

Az angol időjárás

Az Európában egyedi éghajlat, ami kinek tetszik, kinek meg inkább taszító teszi olyan élénk, méreg zölddé az angol tájat. A sok csapadék, a kellemes szellő, a partokat körülvevő vizeknek köszönhető friss levegő. Ez mind-mind Anglia. De ne aggódj! Itt is tud ám tikkasztó meleg lenni, csak Angliában a 25 C is olyan mint nálunk 35 C. 

Ha csak nyaralnál egy kicsit, akkor itt aztán megtalálod a napot, az esőt, a friss levegőt, a zöldellő mezőket, a mesébe illő kis falukat, városokat. De persze Anglia, illetve London, ami lassan már egy önálló „városállam” Anglián belül, egy metropolisz. Közel 10 millió ember lakhelye. Olyan olvasztótégely, mint régen Amerika volt. Sokszínű vallás és kultúra. Sokszínű emberek és szokások. 

Árak

Anglia, London. Anglián belül London egy teljes külön kis szigetet jelent. Ez az árak színvonalára is igaz. Az átlagos Angliában egy ottani keresettel elég kellemesen el lehet éldegélni. Az ingatlanok bérlése, akár egy vidéki nagyobb ház esetén is megfizethető. Az élelmiszerek melyek minősége messze meghaladja az átlagos magyar minőséget, elérhető az átlag emberek számára is. Londonban ez már nem igaz. A világ egyik legdrágább városa. Mondhatni igazi Angol már nem is él itt, maximum ide jár dolgozni.

Autó vásárlás, fenntartás 

Angliában a közlekedés megmaradt az Ősi bal oldali közlekedésnek. Jobb oldalon vezetünk, de ez megszokni nekünk? Hát nem egyszerű megszokni! Autó venni még a mi pénztárcáknak is igen kellemes, mondhatni autót venni Angliában igen olcsó. Na de a fenntartás. Évente vizsga, számunkra arany áron mért biztosítások. Igen. Angliában nem megvenni megterhelő a pénztárcának az autót, hanem fenntartani azt. 

Anglia és a sportok

A legnépszerűbb modern sportok bölcsője Anglia, a Brit Szigetek. Ha nem is itt találták ki ezeket, de itt fejlesztették ezeket tökélyre, szerkesztették meg a szabálykönyveket. 

Foci, Premier League. Forma1, Silverstone. Tenisz, Wimbledon. Ezek nem csak sportok Angliában, hanem mondhatni zarándokhelyek az adott sport szerelmesei számára. 

De innen ered a nálunk bár nem olyan népszerű, de világszinten egyre nagyobb teret hódító Golf is. 

De mondhatjuk könnyű neki. Az időjárás ideális terepet biztosít ezen népszerű sportok számára.

Közlekedés

A világ első vasútvonala, az első metró, gőzvontatás, hogy csak a legnagyobbak vívmányokat említsem. Angliában bár a mi pénztárcánknak hatalmas megterhelést jelent, elég drága, mégis az egyik legmodernebb, legszervezettebb tömegközlekedés vár ránk. 200 km felett száguldó modern dízelmozdonyok, emeletes buszok, különleges megjelenésű „London Taxi”. 

Anglia a gazdasági, katonai nagyhatalom

Angliát szigetország mivolta, sok kellemetlen háborútól megkímélte. 1588-tól, miután legyőzték a legyőzhetetlent, a Spanyol Armadát, Anglia megörökölte, megszerezte a tengerek, óceánok ura címet. Ennek köszönhetően a fél világot gyarmatosította. Ennek elengedhetetlen feltétele volt egy erős, jól szervezett Brit hadsereg. Közel 400 évig volt a tengerek ura Anglia, de a 2. világháború úgy megtépázta anyagilag, hogy nem csak a rengetek gyarmatról, mint például Anglia Ékkövéről Indiáról kellett lemondania, de tengeri uralmáról is. Bár napjainkban már nem olyan kikerülhetetlen politikailag és katonailag mint fénykorában volt Anglia, de még mindig jelentős tényező. Atomhatalom, 5. legnagyobb katonai költségvetés, komoly erőforrások. Pénzügyileg Európa központja. A Londoni „City” a bankok különálló kis szeglete, Londonon, Anglián, a világon belül.