A Brit Szigetek éke, Anglia. Királyság, monarchia, emeletes buszok, furcsa fekete „doboz” taxik, Big Ben… Ki ne vágyna oda?! Akár egy rövid kis kaland, vagy egy új élet reményében. Anglia csodálatos tájai, a szigeteket övező titokzatosság vonzza az embert. Sok száz évig a tengerek ura és a fél világ vezetője volt. Az Európai Unió alapítója, de mára már nem tagja. Így sajnos a beutazás már nem olyan egyszerű, mint régen. Ha te is vágysz oda, akár rövidebb, akár hosszabb távra, akkor jó helyen jársz. Felkészült tanácsadóink, nyelvtanáraink, tolmácsaink, fordítóink állnak rendelkezésedre, hogy ne érjen meglepetés.

Az angol időjárás

Az Európához képest egyedi éghajlatú Anglia, ami kinek tetszik, kinek meg inkább taszító teszi olyan élénk, méregzölddé a brit tájat. A sok csapadéknak, a kellemes szellőnek, és a partokat körülvevő vizeknek köszönhető friss levegője. Ez mind-mind Anglia. De ne aggódj! Itt is tud ám tikkasztó meleg lenni, csak Angliában a 25 C is olyan mint nálunk 35 C. 

Ha csak nyaralnál egy kicsit, akkor itt aztán találhatsz jóleső napsütést, hirtelen zuhatagokat, friss levegőt, zöldellő mezőket, mesébe illő kis falvakat, és városokat. London ellenben, Anglián belül lassan már egy önálló “városállammá” nőtte ki magát, igazi metropolisz, ahol  közel 10 millióan laknak. Anglia jelenleg olyan olvasztótégely, mint régen Amerika volt. Sokszínű vallási és kultúrális helyszín Európán belül, rengeteg különböző emberrel, és szokásokkal.

Árak

Az átlagos Angliában egy kinti keresettel elég kellemesen el lehet éldegélni. Az ingatlanok bérlése, akár egy vidéki nagyobb ház esetén is megfizethető. Az élelmiszerek melyek minősége messze meghaladja az átlagos magyar minőséget, elérhető az átlag emberek számára is. Anglián belül azonban London egy teljesen  külön kis szigetet jelent. Ez az árak színvonalára is igaz. London a világ egyik legdrágább városa.  London a világ egyik legdrágább városa, a helyiek is már inkább agglomerációban élnek, hogy elkerüljék az irracionális megélhetési költségeket.

Autó vásárlás, fenntartás 

Angliában bal oldali közlekedés van, amit elsőre megszokni elég nagy kihívást tud jelenteni a jobb oldalon vezetni tanult embereknek. Nem egyszerű, de azért nem is lehetetlen! Autót venni pedig még a mi pénztárcánknak is kellemes Angliában, viszonylag olcsón lehet kapni jó autókat. Na de a fenntartásuk! Évente kell vizsgáztatni, és számunkra aranyárban van a biztosítás. Tehát kint nem drága vétellel kell számolnunk, hanem drága fenntartási költségekkel.

Anglia és a sportok

A Brit Szigetek, ezen belül is Anglia, a legnépszerűbb modern sportok bölcsője. Bár nem innen ered a legtöbb, de itt lettek tökélyre fejlesztve, és itt fektették le az általános szabályrendszereket.

Foci, Premier League. Forma1, Silverstone. Tenisz, Wimbledon. Ezek nem csak sportok Angliában, hanem mondhatni zarándokhelyek az adott sportok szerelmesei számára.

De innen ered a nálunk bár nem olyan népszerű, de világszinten egyre nagyobb teret hódító golf is.

Az időjárás pedig ideális terepet biztosít ezen népszerű sportok számára.

Közlekedés

Itt épült meg világ első vasútvonala, az első metró, itt volt először gőzvontatás, hogy csak a legnagyobbak vívmányokat említsük meg. Angliában bár a mi pénztárcánknak hatalmas megterhelést jelent, hiszen elég drága, mégis az egyik legmodernebb, legszervezettebb tömegközlekedés vár ránk a nagyvárosokban. 200 km felett száguldó modern dízelmozdonyok, és az emeletes buszok, különleges megjelenésű „London Taxi”.

Anglia a gazdasági, katonai nagyhatalom

Angliát szigetország mivolta, sok kellemetlen háborútól megkímélte. 1588-tól, miután legyőzték a legyőzhetetlen Spanyol Armadát, Anglia megörökölte a tengerek, óceánok ura címet. Ennek köszönhetően a fél világot gyarmatosította. Ennek elengedhetetlen feltétele volt egy erős, jól szervezett Brit hadsereg. Közel 400 évig volt a tengerek ura Anglia, de a 2. világháború úgy megtépázta anyagilag, hogy nem csak a rengetek gyarmatról, mint például Anglia Ékkövéről Indiáról kellett lemondania, de tengeri uralmáról is. Bár napjainkban már nem olyan kikerülhetetlen politikailag és katonailag mint fénykorában volt Anglia, de még mindig jelentős tényező. Atomhatalom, és az 5. legnagyobb katonai költségvetéssel rendelkező ország, még mindig igen komoly erőforrásokkal rendelkezik. Európa pénzügyi központja. A Londoni „City” a bankok különálló kis szeglete, Londonon, Anglián, a világon belül.