A Brit Szigetek éke, Anglia. Királyság, monarchia, emeletes buszok, furcsa fekete „doboz” taxik, Big Ben… Ki ne vágyna oda?! Akár egy rövid kis kaland, vagy egy új élet reményében. Anglia csodálatos tájai, a szigeteket övező titokzatosság vonzza az embert. Sok száz évig a tengerek ura és a fél világ vezetője volt. Az Európai Unió alapítója, de mára már nem tagja. Így sajnos a beutazás már nem olyan egyszerű, mint régen. Ha te is vágysz oda, akár rövidebb, akár hosszabb távra, akkor jó helyen jársz. Felkészült tanácsadóink, nyelvtanáraink, tolmácsaink, fordítóink állnak rendelkezésedre, hogy ne érjen meglepetés.

 • Online IELTS nyelvvizsga felkészítő
  A VIZSGÁZTATÓ szemével szeretnéd látni magad? Szerezz IELTS nyelvvizsgát profi segítséggel! IELTS FELKÉSZÍTÉS >>>
  Erre van szükségem! Tovább
 • Sikeres álláskeresés, karrier külföldön
  Hozd ki magadból a legjobbat, képviseld a saját érdekeidet, akár Magyarországon akár külföldön, de szerezd meg az ÁLOM MUNKÁT!
  Erre van szükségem! Tovább
 • Biztosítási szakértő, Egyesült Királyság

  Biztonság minden körülmények között! Külföldön jó, ha minden eshetőségre, élethelyzetre fel vagyunk készülve és nem a szerencsére hagyatkozunk, hanem a biztos megoldásokra. Biztosítási szakértő az …

  Erre van szükségem! Tovább
 • Nemzetközi költöztetés, csomagküldés, kisállat szállítás │ EU
  Zökkenőmentes, rugalmas nemzetközi költöztetés, csomagküldés és áruszállítás, kutya és macskaszállítás az Európai Unió országain belül!
  Erre van szükségem! Tovább
 • "Költöznék! De hova menjek?!" - iránymutatás, tanácsadás

  Iránymutatás, tanácsadás, hogy tudd merre indulj Sokan vannak úgy, hogy megszületett az elhatározás: külföldre mennének rövidebb, vagy hosszabb távra, azonban nem feltétlen tudják, merre is induljanak, …

  Erre van szükségem! Tovább
 • Csomagszállítás, költöztetés, céges áruszállítás, raktározás
  Megbízható kezekben szeretnéd tudni értékeidet az úton? Nemzetközi csomagszállítás, költöztetés, raktározás és céges áruszállítás!
  Erre van szükségem! Tovább
 • Angol nyelvi- és kulturális felkészítés a külföldi élethez
  Ne érjen hideg zuhanyként az új kultúra, a nyelv, a különböző dialektusok! Érvényesülj gyorsan a mindennapokban és a munkaerőpiacon is!
  Erre van szükségem! Tovább
 • Vízum Angliába - tanácsadás és ügyintézés
  Ha ANGLIA a célod tanulás, munkavállalás vagy letelepedés céljából, segítünk, hogy a beutazáshoz fennakadás nélkül szerezhess VÍZUMOT >>>
  Erre van szükségem! Tovább
 • Családkonzulens, gyermekjóléti szakértő
  KÜLFÖLDRE KÖLTÖZÉS? Új iskola? Beilleszkedési nehézségek? Segítő szakember széleskörű tapasztalattal a BOLDOG GYERMEKEKÉRT >>>
  Erre van szükségem! Tovább
 • Angol nyelvtanulás, IELTS nyelvvizsga felkészítés
  Továbbtanulás, munka, vagy épp a partner vízum miatt van szükséged angol nyelvvizsgára? DÖNTSD LE A FÖLDRAJZI AKADÁLYOKAT!
  Erre van szükségem! Tovább
 • Angliai ügyintézés | Életpálya tervezés
  ELAKADTÁL? Megoldás fókuszált útmutatás, életpálya tervezés, angliai ügyintézés. Segítő szakember széleskörű tapasztalattal több területen>>>
  Erre van szükségem! Tovább
 • Könyvelés Angliában
  Könyvelés, cégalapítás és székhelyszolgáltatás Angliában. Megfelelő könyvelés minden sikeres cég alapja. Bízd profikra a piszkos anyagiakat!
  Erre van szükségem! Tovább
 • Nyelvtanár, coach
  ANGOLUL szeretnél tanulni? Fontos papírokat kell lefordítani angolra? Türelmes angol tanárra van szükséged? Fejlődni szeretnél? Keresd Nórát!
  Erre van szükségem! Tovább
 • Tanulás, továbbtanulás külföldön
  SZERETNÉL külföldön tanulni? Szeretnéd külföldön tovább képezni magad? Nem tudod mi lenne a legjobb választás? Keresd Edinát!
  Erre van szükségem! Tovább
 • Fordító-tolmács,-szinkrontolmács-lektor | olasz, magyar, angol, spanyol
  HIVATALOS fordítani valód van? Külföldi üzleti partnereddel tárgyalnál? Nem szeretnél félreértéseket? EMANUELE a Te embered!
  Erre van szükségem! Tovább
 • Angol, magyar, német tolmács és hivatalos fordító
  SZERETNÉD, hogy rendben legyen a fordítandó dokumentumok? Külföldi céged üzleti terve professzionális legyen? HIVATALOS FORDÍTÁS >>>
  Erre van szükségem! Tovább
 • Akkreditált panel orvosi vizsgálat
  VíZUMHOZ kötelező orvosi vizsgálat! A Te felelősséged, hogy körültekintően járj el! AUSZTRÁLIA, ÚJ-ZÉLAND, ANGLIA, KANADA >>>
  Erre van szükségem! Tovább

Az angol időjárás

Az Európához képest egyedi éghajlatú Anglia, ami kinek tetszik, kinek meg inkább taszító teszi olyan élénk, méregzölddé a brit tájat. A sok csapadéknak, a kellemes szellőnek, és a partokat körülvevő vizeknek köszönhető friss levegője. Ez mind-mind Anglia. De ne aggódj! Itt is tud ám tikkasztó meleg lenni, csak Angliában a 25 C is olyan mint nálunk 35 C. 

Ha csak nyaralnál egy kicsit, akkor itt aztán találhatsz jóleső napsütést, hirtelen zuhatagokat, friss levegőt, zöldellő mezőket, mesébe illő kis falvakat, és városokat. London ellenben, Anglián belül lassan már egy önálló “városállammá” nőtte ki magát, igazi metropolisz, ahol  közel 10 millióan laknak. Anglia jelenleg olyan olvasztótégely, mint régen Amerika volt. Sokszínű vallási és kultúrális helyszín Európán belül, rengeteg különböző emberrel, és szokásokkal.

Árak

Az átlagos Angliában egy kinti keresettel elég kellemesen el lehet éldegélni. Az ingatlanok bérlése, akár egy vidéki nagyobb ház esetén is megfizethető. Az élelmiszerek melyek minősége messze meghaladja az átlagos magyar minőséget, elérhető az átlag emberek számára is. Anglián belül azonban London egy teljesen  külön kis szigetet jelent. Ez az árak színvonalára is igaz. London a világ egyik legdrágább városa.  London a világ egyik legdrágább városa, a helyiek is már inkább agglomerációban élnek, hogy elkerüljék az irracionális megélhetési költségeket.

Autó vásárlás, fenntartás 

Angliában bal oldali közlekedés van, amit elsőre megszokni elég nagy kihívást tud jelenteni a jobb oldalon vezetni tanult embereknek. Nem egyszerű, de azért nem is lehetetlen! Autót venni pedig még a mi pénztárcánknak is kellemes Angliában, viszonylag olcsón lehet kapni jó autókat. Na de a fenntartásuk! Évente kell vizsgáztatni, és számunkra aranyárban van a biztosítás. Tehát kint nem drága vétellel kell számolnunk, hanem drága fenntartási költségekkel.

Anglia és a sportok

A Brit Szigetek, ezen belül is Anglia, a legnépszerűbb modern sportok bölcsője. Bár nem innen ered a legtöbb, de itt lettek tökélyre fejlesztve, és itt fektették le az általános szabályrendszereket.

Foci, Premier League. Forma1, Silverstone. Tenisz, Wimbledon. Ezek nem csak sportok Angliában, hanem mondhatni zarándokhelyek az adott sportok szerelmesei számára.

De innen ered a nálunk bár nem olyan népszerű, de világszinten egyre nagyobb teret hódító golf is.

Az időjárás pedig ideális terepet biztosít ezen népszerű sportok számára.

Közlekedés

Itt épült meg világ első vasútvonala, az első metró, itt volt először gőzvontatás, hogy csak a legnagyobbak vívmányokat említsük meg. Angliában bár a mi pénztárcánknak hatalmas megterhelést jelent, hiszen elég drága, mégis az egyik legmodernebb, legszervezettebb tömegközlekedés vár ránk a nagyvárosokban. 200 km felett száguldó modern dízelmozdonyok, és az emeletes buszok, különleges megjelenésű „London Taxi”.

Anglia a gazdasági, katonai nagyhatalom

Angliát szigetország mivolta, sok kellemetlen háborútól megkímélte. 1588-tól, miután legyőzték a legyőzhetetlen Spanyol Armadát, Anglia megörökölte a tengerek, óceánok ura címet. Ennek köszönhetően a fél világot gyarmatosította. Ennek elengedhetetlen feltétele volt egy erős, jól szervezett Brit hadsereg. Közel 400 évig volt a tengerek ura Anglia, de a 2. világháború úgy megtépázta anyagilag, hogy nem csak a rengetek gyarmatról, mint például Anglia Ékkövéről Indiáról kellett lemondania, de tengeri uralmáról is. Bár napjainkban már nem olyan kikerülhetetlen politikailag és katonailag mint fénykorában volt Anglia, de még mindig jelentős tényező. Atomhatalom, és az 5. legnagyobb katonai költségvetéssel rendelkező ország, még mindig igen komoly erőforrásokkal rendelkezik. Európa pénzügyi központja. A Londoni „City” a bankok különálló kis szeglete, Londonon, Anglián, a világon belül.